ODUŠEVLJENI ŠPANJOLSKI MEDIJI: / 'Šterbik je antologijski branio, sudbina je konačno imala sastanak s nama'

Image
Foto: Screenshot AS/Marca/PIXSELL

Šterbik spustio roletu, Španjolska je prvak Europe.

28.1.2018.
23:56
Screenshot AS/Marca/PIXSELL
VOYO logo

Španjolska rukometna reprezentacija u nedjelju je senzacionalno postala prvak Europe (29-23). Kad kažemo senzacionalno, mislimo na to da uoči turnira, nije bila u uskom krugu onih koji bi mogli osvojiti zlato. Nominalno, to su bili Francuska, Norveška, Danska, Švedska...

ŠPANJOLSKA PRVI PUTA PRVAK EUROPE: Furija čudesnom predstavom u drugom poluvremenu razbila pogubljene Šveđane

Međutim, na krilima fantastičnog 38-godišnjeg Arpada Šterbika Španjolska se po prvi puta u svojoj bogatoj rukometnoj povijesti uspela na pijadestal najbolje reprezentacije Starog kontinenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naknadno pozvan

Šterbik je bio naknadno pozvan u reprezentaciju kao zamjena za ozlijeđenog Gonzala Pereza de Vargasa. Prvo je Francuskoj spustio roletu u polufinalu turnira, a onda je Švedskoj obranio osam udaraca, sve u drugom dijelu, zbog čega je i proglašen MVP finala.

Deda' Šterbik, ponajbolji svjetski rukometni vratar, za kojeg će mnogi kazati kako je možda i najbolji svih vremena, svoju je prvu veliku medalju ostvario još u dresu SR Jugoslavije na SP-u 1999. u Egiptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji su, doduše, više pozornosti posvetili nogometu i ligaškoj utakmici Barcelone nego finalu u Zagrebu i trijumfu njihove nacije.

Sudbina se poigrala sa Furijom

Međutim, naslov u madridskoj Marci ipak odaje kako su svjesni kakav su uspjeh ostvarili...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hispanci izvode nuklearni štit i već su europski prvaci. Sudbina se ovog puta poigrala kako treba, pa je zakazala sastanak sa slavom Španjolske na Europskom prvenstvu, koja je, pak, prethodno četiri puta u finalu odgodila susret", stoji u pisanju Marce.

Madridski AS, drugi po tiraži, a samim time i po jačini sportski dnevni list u Španjolskoj ipak je više pozornosti posvetio trijumfu u Zagrebu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedva smo dočekali

Pa je tako na naslovnici svojeg internetskog izdanja donio tekst pod naslovom:

"Španjolci su zlatni".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedva smo dočekali. Četiri izgubljena finala, nismo mogli više čekati", piše novinar Enrique Ojeda.

"Njegova predstava može se okarakterizirati s tri slova - MVP. Ušao je u 23. minuti i iako se sporo zagrijao obranio je 8 od 21 udarca prema golu. S 38 godina na leđima došao je do antologijskih obrana. Odigrao je samo dvije utakmice na Euru, ali u obje je bio zvijezde. Šterbik je bio unutra, Švedska je pala. Ovo je povijesni naslov", piše As o strašnom Šterbiku i uspjehu Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo