rusu treba pomoć / Očajnički apel gazde Vardara: 'Ne mogu više financirati klub, pomozite!'

Image
Foto: AP

Sergej Samsonjenko više ne može sam financijski održavati Vardar i, ako ne dobije pomoć, dići će ruke od svega

20.4.2019.
13:33
AP
VOYO logo

Godinu dana nakon što je platila ženska ekipa Vardara, odnosno dramatičnom slabljenju kvadra i kvalitete, tom se scenariju približava i muška momčad.

Vlasnik makedonskog prvaka, ruski biznismen Sergej Samsonjenko, već duže vrijeme traži pomoć, no nje nema. I zato je pokušao još jednom napisavši pismo u kojem kaže da sam više jednostavno ne može i ako se netko ne pridruži, bit će to kraj jakog Vardara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sedam godina prošlo je otkako sam krenuo ulagati u rukomet u ovoj zemlji, počevši sa ženskom ekipom 2012. i već sljedeće godine pridužio sam se muškom klubu. Nažalost, od tih sedam godina provedenih u rukometu tri su prošle kako se ja svakodnevno borim za podršku klubu, uz konstantno zaduživanje i uzimanje kredita. Prihod koji klub godišnje inkasira od EHF-a i sponzora nije ni 10 % ukupne svote koju godišnje ulažem. Imam dosta obećanja da ću uskoro dobiti pomoć za ovaj sport, ali evo, spominjem ovo već sedmu godinu, a pomoći nema", ističe Samsonjenko.

"To je glavni razlog zbog kojeg neću moći financirati klub i sljedeće sezone. Proteklih godina Vardar je bio simbol države i dominirao je sportom. Vardar je bio i bit će nacionalni ponos za svakog stanovnika. 2017. godine postao je prvak Evrope u muškoj konkurenciji i donio šampionsku krunu ovoj zemlji. Nikada neću zaboraviti ni ja, a ni svi građani kako je u Skoplju više tisuća ljudi dočekalo i poklonilo se uspjehu naših rukometaša."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je podvukao.

"Ovim otvorenim pismom pozivam sve makedonske biznismene da dođu i pridruže se financiranju Vardara koji je ponos naše zemlje. Nadam se da će ovo pismo "pogoditi“ vaša srca i da ćemo zajedno sačuvati naš ponos."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo