NAJAVA LEGENDARNOG VETERANA / Kauboje večeras čeka epski dvoboj: 'Nedostaju Cindra i Dule, ali svi imaju iste probleme'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Utakmicu Hrvatske i Francuske na Europskom prvenstvu za Net.hr najavio je legendarni rukometaš Nikša Kaleb

13.1.2022.
12:08
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak (20.30 sati) utakmicom protiv Francuske s izravnim prijenosom na RTL-u započinje nastup na svojem 15. europskom prvenstvu.

Image
HRVATSKA HRABRO PALA OD FRANCUSKE /

Mandić dobio plavi karton, hrvatski klinci oduševili do isključenja; Srbiju moramo dobiti za drugi krug

Image
HRVATSKA HRABRO PALA OD FRANCUSKE /

Mandić dobio plavi karton, hrvatski klinci oduševili do isključenja; Srbiju moramo dobiti za drugi krug

S obzirom na ime suparnika Hrvatska nije mogla imati teže otvaranje grupne faze natjecanja koje će odraditi u mađarskom Szegedu. Francuska s pravom slovi za najbolju reprezentaciju posljednjih 20-ak godina, a na ovo prvenstvo dolazi kao aktualni olimpijski pobjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Francuzi na Euro ne stižu u sjajnoj situaciji. Imaju puno problema s ozljedama i covidom u svojim redovima. A problema imamo i mi jer će susret propustiti kapetan Domagoj Duvnjak, a Luka Cindrić i Marino Marić još uvijek čekaju negativan test kako bi se mogli priključiti momčadi. U srijedu se doznalo da je pozitivan i Marko Mamić , što će jako poremetiti planove izbornika Hrvoja Horvata.

Za najavu te utakmice čuli smo se s legendarnim hrvatskim rukometašem Nikšom Kalebom, koji nam je rekao mogu li se Kauboji ovako oslabljeni kvalitetno suprotstaviti Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Nikša Kaleb

"Francuzi su u prednosti što se tiče izostanaka jer nama sigurno puno više nedostaju Cindra i Dule nego njima Remili, L. Karabatić, Prandi i N’Guessan. Jednostavno jer imaju bolji sustav razvoja rukometaša iz kojeg mogu izvući više kvalitetnih igrača nego mi. Što se tiče Marina, on bi i mogao zaigrati ako ga izbornik pozove unatoč nedavno 'pokupljenoj' koroni. Situacija s Markom Mamićem je ipak teža, jer će nam znatno nedostajati i u obrani i u napadu, a tek je zaražen i tko zna kad će izaći iz izolacije", izjavio je na početku Kaleb pa rekao što će presuditi u utakmici:

"Presudit će koncentracija i bolja fizička pripremljenost s obzirom na kvalitetu igrača i posljedice preboljene korone."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije bez izgleda

Nakon Francuza, Hrvatska igra sa Srbijom pa Ukrajinom.

"Na Europskom prvenstvu svatko ima izglede protiv svakog. Sjetite se samo da su na prošlom EP-u Danska i Francuska ispale u prvom krugu. Naravno da vjerujem da možemo pobijediti svakog pa tako i Srbiju i Ukrajinu, koje su svakako napredovale u odnosu na zadnje dvije-tri godine", komentirao je Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska rukometna reprezentacija

Rekao nam je Kaleb i što misli koliko će daleko ova pomlađena momčad Hrvatske uspjeti otići i s čim bismo mogli biti zadovoljni, a što bi predstavljalo neuspjeh:

"S obzirom na okolnosti, bez Duvnjaka, bilo bi dobro proći prvi krug i time osigurati domaćinstvo u jednoj od kvalifikacijskih skupina za iduće Svjetsko prvenstvo, a sve više od toga je ogroman uspjeh."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvenstvo nije neregularno

Osvrnuo se naš sugovornik i na situaciju s covidom koja na Euru predstavlja veliki problem, govorilo se i da je prvenstvo zbog toga 'neregularno'. Kaleb se s takvim tvrdnjama ne slaže.

"Prvenstvo je regularno jer ne postoji niti jedna reprezentacija koja je u kompletnom sastavu i da nije okrznuta koronom. Dakle, svi imaju iste probleme i svima je igralište i dalje istih dimenzija", zaključuje Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmice rukometnog Eura pratite na RTL televiziji, a tekstualni prijenos moći ćete čitati na Net.hr-u

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo