NIKOLA KARABATIĆ NAJVEĆI JE RUKOMETAŠ SVIH VREMENA: / Bolji je čak i od Balića, a evo i zašto

Image
Foto: AFP

Nikola Karabatić u svojoj velikoj karijeri osvojio je sve što se moglo osvojiti

28.1.2019.
13:01
AFP
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Francuske osvojila je treće mjesto na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u susretu za broncu u Herningu pobijedila Njemačku sa 26-25 (9-13) golom Nikole Karabatića u zadnjoj sekundi. Zanimljivo, i u njihovoj prvoj utakmici u skupini Francuzi su također zabili u zadnjoj sekundi, ali za neriješen rezultat.

Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017, 2015), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ima, a još nije gotov

Pobjedu im je, kao što smo i spomenuli, donio Nikola Karabatić. Trofeje i individualna priznanja Nikole Karabatiće teško je pobrojati i najiskusnijima, ali dovoljno je samo reći da je Francuz hrvatsko-srpskih korijena daleko najtrofejniji rukometaš u povijesti i vjerojatno najtrofejniji u povijesti što se tiče kolektivnih sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za reprezentaciju igra od 2003., a u 16 godina nastupanja za najveću dinastiju rukometa osvojio je 15 odličja na najvećim natjecanjima. Bronca iz Njemačke i Danske bila mu je 15.

Čak dva puta bio je olimpijski prvak, a ima i jedno srebro. Upisao je četiri svjetska zlata i tri bronce. S kontinentalnih prvenstava ima tri zlata i tri bronce. Gledajući ovu nisku medalja Nikole Karabatića ističe se jedan nevjerojatan podatak koji samo dokazuje tezu da je Francuska u ovom tisućljeću izgubila samo jedno finale. Ono protiv Danske u Riju 2016. Karabatić ima i tri naslova klupskog prvaka Europe i tri puta je biran za najboljeg igrača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj podatak jak je argument u korist Nikole Karabatića kada se raspravlja o tome tko bolji rukometaš, on ili naš maestro Ivano Balić. Svoj odgovor možete ponuditi ispod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo