INTERVJU ZA RTL.HR / Nikola Grahovac za RTL.hr o aktualnoj sezoni i Ligi prvaka: 'Kada ne znamo što ćemo on iz mrtvaca izmisli gol'

Image
2.10.2022.
13:05
VOYO logo

PPD Zagreb ove sezone igra jako zanimljiv rukomet. Spoj mladosti i iskustva, velikih igračkih imena i onih koji tek to trebaju postati pokazuje kako se klub maknuo s mrtve točke u Ligi prvaka i kako se kreće u proces povratka na stare staze.

Porto je prvo jako ime koje je ove sezone stradalo u Areni Zagreb. Portugalski velikan nije imao rješenje za Zagrebovu igru, a napadački su bili u potpunosti nemoćni. Jedan od najzaslužnijih za to je i obrambeni specijalist i pivot Nikola Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REINKARNACIJA ZAGREBA /

Uskrsnuće PPD Zagreba: Mogu li Plinari ponovno postati jaka europska momčad?

Image
REINKARNACIJA ZAGREBA /

Uskrsnuće PPD Zagreba: Mogu li Plinari ponovno postati jaka europska momčad?

Grahovac je u PPD Zagreb stigao iz Dubrave u koju je pristigao iz Ogulina. Sjajan u obrani, sve bolji u napadu, veliki je dobitak za Zagrebaše koji su s njim uložili u svoju budućnost.

Image

"Mlada smo ekipa, imamo problema s ozljedama, pogotovo Zvone koji nam jako puno znači. Imamo par jako iskusnih igrača koji nam mogu jako puno pomoć i koji su klasa za sebe", rekao je Grahovac za RTL.hr o stanju u ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb slavio je protiv Porta s visokih šest razlike i tako upisao prvu pobjedu u Ligi prvaka. Zagreb je na dobrom putu i ako ovako nastave pobjede protiv momčadi kao što je Porto ponovno će prestati biti neuobičajene.

"Činilo se puno razlike, ali do 50. minute bila je jako izjednačena utakmica. Nama je puno pomoglo što smo igrali 7 na 6, a to smo dobro branili. Timur je presjekao par lopti i zabili smo par laganih golova. Tu smo se odvojili. Prošle sezone trebalo nam je sedam utakmica do prve pobjede, a sada tri. Nadamo se da će ostatak sezone biti puno bolji", rekao je Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće ime ove sezone u dresu PPD Zagreba je rus Timur Dibirov. Jedno od najboljih lijevih krila na svijetu puno pridonosi Zagrebovoj mladost, a Nikola je ispričao kako je igrati s jednom takvom rukometnom ikonom.

"Dibirovu svaka čast, veliki profesionalac i veliki igrač. Puno pomaže svima nama i u njemu imamo jednu dodatnu sigurnost. Zabio puno golova koji nam puno znače. Kada ne znamo što ćemo čovjek iz mrtvaca izmisli gol i stvarno je veliko pojačanje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PPD Zagreb drugu sezonu za redom igra u Premijer ligi od njezinog početka. Grahovca smo uhvatili nakon utakmice s Bjelovarom koju je Zagreb pobijedio s 10 razlike. Ipak, na poluvremenu je Bjelovar bio na zaostatku od jednog pogotka i Zagreb se dosta mučio.

"Nama te utakmice jako dobro dođu za igrače koji malo manje igraju. Malo nam je problem što zna biti gust raspored. Znamo igrati utakmice svaka tri dana, ali mislim da je za nas i za sve ostale klubove dobro što PPD Zagreb i Nexe igraju u Premijer ligi", kazao nam je Grahovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Zagrebu sada slijedi utakmica s PSG-om koji ove sezone igra toplo-hladno. Ipak Parižani su uvjerljivo slavili protiv Magdeburga u prošlom kolu.

"Izgubili su protiv Toulousea u domaćem prvenstvu ali onda su slavili protiv Magdeburga vrlo lagano. Ne možemo zaključivati da će biti lakši protivnik od GOG-a ili Magdeburga. Jaka su momčad i moramo dati sve od sebe", završio je Grahovac

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo