Uvjerljivo izgubili / Nexe vjeruje da je pokraden protiv Zagreba: 'Sve ono što smo slutili jučer se potvrdilo!'

Image
Foto: Matija Habljak/pixell.hr

Ergović je komentirao i pomalo sramotnu situaciju vezanu uz TV prava utakmice koja se, na kraju, nigdje nije ni prenosila

8.5.2022.
14:37
Matija Habljak/pixell.hr
VOYO logo

 PPD Zagreba u posljednjem je kolu lige svladala Nexe s 25-16 i tako osigurao prednost domaćeg terena u doigravanju za prvaka, s obzirom na to da imaju dva boda više od konkurencije iz Našica.

Susret se igrao u Kutiji šibica, a pitanje pobjednika već se riješilo početkom drugog poluvremena u kojem je PPD imao pet pogotka prndosti. Nakon samo pet i pol minuta drugog poluvremena Zagreb je imao vodstvo od 15-7 i tako odmaglio Nexeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti se do kraja dvoboja nisu uspjeli spustiti na manje od šest golova zaostatka. Strijelce aktualnog prvaka predvodio je Ivan Čupić sa sedam pogodaka, a po četiri su postigli Filip Vistorop i Sandro Obranović. Vratar Dino Slavić imao je 10 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smatraju da su pokradeni

Predsjednik RK Nexe Našica, Josip Ergović, rekao je za Index kako smatra da je Nexe oštećen. Također je komentirao i pomalo sramotnu situaciju vezanu uz TV prava utakmice koja se, na kraju, nigdje nije ni prenosila.

''Kao što su i mediji ranije upozoravali i sve ono što smo ranije slutili jučer se potvrdilo; zabrana bilo kakvog oblika prijenosa i ulaska bilo koje kamere jučer u dvoranu imala je za svrhu osigurati sudačkom paru Jurinović-Mrvica da odrade već dobro poznati modus operandi u korist PPD Zagreba, a iskustva od ranije uče nas da ono što se ne vidi ne može se niti dokazati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo govoriti o nikakvim povredama prava jer uredno su dan ranije prenošene utakmice između Trogira i Dubrave, Bjelovara i Spačve. Na isti dan uredno se prenosila utakmica Zamet - Rudar. Tako da su to gluposti."

"Međutim to nije sve - očekujemo da se snimka niti ne stavi naknadno, u roku 48 sati na YouTube niti na kramericu (platformu koju koriste svi klubovi kod videoanalize). Kaznu za to određuje HRS temeljem Stegovnog propisnika i puno je isplativije platiti kaznu nego pokazati rukometnoj javnosti ono što se jučer dešavalo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo