NEXE UŠAO U EUROPSKU LIGU, NJIHOVA ZVIJEZDA REKLA ŠTO ŽELI: / 'Neka protivnici budu što jači, što ugledniji....'

Image

Uz PPD Zagreb u Ligi prvaka, hrvatski rukomet imat će predstavnika i u Europskoj ligi gdje je prošao našički Nexe. Halil Jaganjac jedan je od najzaslužnijih za prolaz

1.10.2020.
12:28
VOYO logo

Rukometaši Nexea prošli su u grupnu fazu EHF Europske lige. Nakon što su u prvom susretu u Irunu poraženi od Bidasoe, u Našicama su odigrali vrhunskih 50 minuta i velikim preokretom izborili pobjedu 29:24 i prolaz u grupnu fazu.

Halil Jaganjac odigrao je još jednu odličnu utakmicu i vodio je Našičane do velike pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najbitniji je bio unutarnji motiv, a za vanjski se pobrinuo trener Horvat koji nam je obećao nekoliko dana slobodno. Sretni smo što smo to izborili, ovo nam garantira minimalno deset jakih europskih utakmica. Sada idemo malo odmoriti pa nazad na posao", izjavio je Jaganjac za Sportnet.

Prošla sezona 'bez' utakmica

Taj broj jakih utakmica je jako bitan, prošle sezone dogodila se neuobičajena situacija da su Našičani praktički ostali bez utakmica. Rano su ispali iz Europe i nisu dohvatili grupnu fazu, u SEHA ligi se nije toliko igralo jer je sustav natjecanja bio drugačiji, a hrvatsko prvenstvo NEXE nije igrao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je psihički jako teško, posebno za mene koji sam došao iz Metalurga gdje sam stvarno imao puno jakih utakmica. Igrali smo SEHA ligu, Ligu prvaka, to je veliki broj utakmica i ovo je bila velika promjena. Dogodilo nam se sve ono najgore. U SEHA ligi su smanjili broj utakmica, iz Europe smo ispali nesretno i sve to nam je jako utjecalo na ritam, formu, glavu. Trenirate, a ne znate za što trenirate. zato će ova sezona biti potpuno drugačija."

Naplatili što se događalo ranije

Nexe je u kratkom roku imao dvije utakmice u kojima je imao sve pod kontrolom, čekala se egzekucija i na kraju je pao. Dogodilo se to u Skoplju protiv Vardara u borbi za Final Four SEHA lige te u prvom susretu u Irunu protiv Bidasoe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već sam rekao u jednom intervjuu nakon utakmice, očito nam je puno bolje krenuti loše pa onda se izvlačiti nego krenuti dobro pa da kasnije dođe loše razdoblje. Ovdje smo ipak naplatili to što nam se događalo u ranijim utakmicama. Na sličan način smo i prošle sezone ispali od Benfice."

'Sve je sjelo na svoje mjesto'

Ono što je itekako vidljivo je Halilov napredak. Igra sjajno, u skladu s potencijalom i s onim što mu je predviđano. I sam to osjeti, ali je i očekivao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj koji razumije rukomet, razumjet će o čemu se radi. Došao sam iz Metalurga u Nexe gdje su totalno drugačiji sustavi rada i igranja. Sada je sve sjelo na svoje mjesto i to se osjeti u kvaliteti igre. Nije bio problem dići se s devet metara i šutnuti na gol, ali sada znam i druge stvari raditi, a ne samo zabiti. Protiv Bidasoe sam igrao skoro svih 60 minuta, vrlo kratko sam bio vani. Izdržao sam, bio koncentriran, ali znam da imam još puno prostora za napredak. U Nexeu imam sve, sa mnom i s ostalim mladim igračima se puno radi, pruža nam se prilika i stvarno sam jako zadovoljan."

Veliko pojačanje

Jedan dolazak olakšao je Jaganjcu posao i pomogao u podizanju kvalitete igre. To je angažman iskusnog srednjeg vanjskog Janka Kevića koji je igrajući i ranije u hrvatskoj ligi u Nexeu, Sisciji pokazivao kako ima glavu i razumije rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Posebno se dobro osjećam otkako je Janko Kević došao. Igrati s njim za nas vanjske šutere je jednostavno. Strašno dobro navlači igrače, ostavlja nam prostor, donosi nam tu sekundu koja nam je dovoljna za dobar šut. I u Metalurgu sam igrao s Božom Anđelićem s kojim sam se jednako dobro osjećao."

Velika želja

Osjećaj sigurno nije bio dobar tamo negdje nakon desetak minuta igre protiv Bidaose koja je imala plus tri iz prve utakmice, vodila 6:1, još se ozlijedio i Buvinić, puno toga je prolazilo kroz glavu u to vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nismo se niti snašli i već je bilo 6:1. Mi smo u tom razdoblju promašili valjda pet zicera, a oni žive od toga. Iz tranzicije te odmah kazne, tu su sjajni Odriozola, Racotea, znaju to odraditi, ali smo brzo shvatili da na našu postavljenu obranu nemaju nikakvo rješenje. Nakon što je trener pozvao minutu odmora, kada smo se resetirali, vidjeli smo da možemo. Radovanović je na golu ima briljantnu večer i to nam je jako pomoglo jer takav preokret bez vratara ne možeš napraviti. Vratili smo se, proigrali i odigrali kako treba. Nismo gubili lopte i baš smo uživali."

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Halil Jaganjac

Sada se čeka ždrijeb, a Jaganjac ima jednu želju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka budu što jači protivnici, što ugledniji jer samo tako ćemo moći napredovati", zaključio je za Sportnet.

Ždrijeb skupina inauguralnog natjecanja EHF Europske lige za rukometaše, u kojem je suparnike u grupnoj fazi trebao doznati jedini hrvatski predstavnik našićki Nexe, odgođen je za 24 sata i bit će održan u petak, s početkom u 11 sati, u sjedištu Europske rukometne federacije u Beču, priopćili su u četvrtak iz EHF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo