ČEKA NAS PAKAO / Nema baš puno nepoznanica: Hrvatski rukometaši već znaju protiv koga bi mogli igrati u olimpijskim kvalifikacijama

Image
Foto: PIXSELL

Na službenim stranicama EHF-a (Europska rukometna federacija) objavljeni su detalji o olimpijskim kvalifikacijama te put koji čeka Hrvatsku do Olimpijskih igara u Parizu 2024.

3.2.2023.
9:19
PIXSELL
VOYO logo

Francuska, točnije Pariz, će vidjeti 12 svjetskih reprezentacija, a u muškoj konkurenciji dvije su već osigurale nastup, domaćini te svjetski prvaci Danci.

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Lino Červar progovorio o otkazu pa dobio pitanje o Zoranu Gopcu: Poslušajte kako je izgubio živce i zagalamio

Image
BEZ DLAKE NA JEZIKU /

Lino Červar progovorio o otkazu pa dobio pitanje o Zoranu Gopcu: Poslušajte kako je izgubio živce i zagalamio

Na Igre će sigurno prvak Amerika (prvenstvo se igra u Čileu ove godine), prvak Azije (prvenstvo se igra u Kataru ove godine), prvak Afrike (siječanj 2024.) te europski prvak. U slučaju da u finalu Eura budu Francuska i Danska, u Pariz će brončani s tog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijske kvalifikacije trenutno je osiguralo šest reprezentacija: Španjolska, Švedska, Njemačka, Mađarska, Egipat i Norveška.

Ako Egipat osvoji afričko prvenstvo ili netko od prethodno navedenih šest europskih reprezentacija sljedeći Euro, kvalifikacije će osigurati i Hrvatske. Ako se pokloni da naslov uzmu Egipćani i netko od šest europskih reprezentacija koje su osigurale olimpijske kvalifikacije, priliku da se bore za Igre dobit će i Slovenci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijske kvalifikacije igrat će se od 11. do 17. ožujka, a 12 reprezentacija bit će podijeljeno u tri skupine. Trenutno je situacija sa skupinama sljedeća:

skupina 1: Španjolska, Mađarska, predstavnik Azije, predstavnik Amerika
skupina 2: Švedska, Egipat, predstavnik Afrike, predstavnik Europe
skupina 3: Njemačka, Norveška, predstavnik Europe, predstavnik Afrike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Egipat postane prvak Afrike, Hrvatska bi ušla u kvalifikacije i bila u skupini sa Španjolskom, te predstavnicima Azije i Amerika.

Ako se poklopi da Egipat uzme naslov u Africi, a europski prvak bude Španjolska, Švedska, Njemačka, Mađarska, Egipat ili Norveška, Kauboje čeka skupina s dvije europske reprezentacije te jednom afričkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uistinu izabranike novog izbornika Gorana Perkovca čeka 'pakleni' put do Igara, a činjenica je i da prednost da budu domaćini olimpijskih kvalifikacija imaju reprezentacije koje su bile najbolje rangirane na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu - Španjolska, Švedska i Njemačka.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo