NAKON ŠTO NIJE PRUŽIO RUKU BABIĆU: / U rukometnim kuloarima pojavila se priča o lošim odnosima u hrvatskom taboru

Image
Foto: PIXSELL
30.1.2017.
15:57
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski mediji nakon debakla protiv Slovenije i četvrtog mjesta na jučer završenom SP-u, seciraju igru Hrvatske u Francuskoj, vade prljavi veš reprezentacije i HRS-a, špekuliraju o Babićevoj smjeni na klupi Hrvatske... Puno je tema i situacija za pisanje, za analiziranje, raspravljanje, ali jedino ono što ostaje je - žal!

DEVASTIRANI KAPETAN POLUDIO NA KONTROVERZNU ODLUKU KOJA JE NAŠTETILA HRVATSKOJ: ‘Ovo je sramota’

Epohalni pad Hrvatske

Žal za neiskorištenim sedmercom Zlatka Horvata protiv Norveške u posljednjoj sekundi susreta, tuga zbog toga što smo u prvom produžetku vodili dva razlika, da bi se na kraju raspali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Norveška je, tako, prošla u finale, umorna, tužna i očajna Hrvatska otišla u borbu za treće mjesto protiv Slovenije.

Image
Image

SVE O SVJETSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU PROČITAJTE OVDJE

Ostaje žal i za nesačuvanih osam razlike protiv Slovenije. Hrvatska je nevjerojatno, epohalno pala protiv Dežele. Slovenci su pretrčali, pregazili hrvatske rukometaše u posljednjih 15 minuta susreta i tako po prvi puta osvojili medalju na svjetskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnost sramežljivo ispratila kauboje u Francusku

Stvarno je šteta što kauboji nisu uzeli medalju i tako stavili točku na i nastupa u Francuskoj, na turniru na koji su bili ispraćeni dosta sramežljivo, možda najsramežljivije i najpodcijenjivačkije ikad.

Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU
Image
Foto: AFP, CHARLY TRIBALLEAU

No, Duvnjak, Cindrić, Mamić i društvo pokazali su da se mogu nositi i s najboljim reprezentacijama svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu su srušili aktualnog europskog doprvaka Španjolsku, da bi posljednje dvije utakmice na turniru odigrali u dramatičnom ruhu. I na kraju uzeli "drvenu" medalju.

Hoće li izbornik Babić dobiti otkaz?

Nakon debakla protiv Slovenije, jedno pitanje je izašlo u prvi plan. Hoće li izbornik Babić dobiti otkaz? Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Tomislav Grahovac najavio je za utorak sjednicu Upravnog odbora HRS-a na kojoj će se odlučivati o (ne)povjerenju izborniku Željku Babiću koji je, kako god to možda nekom čudno zvučalo, ipak odradio dobar posao s ovom mladom reprezentacijom za koju je i sam Babić kazao kako joj je cilj četvrtfinale turnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se dugo govori kako u HRS-u nešto ne štima. Kako predsjednik Saveza Grahovac tu funkciju obavlja samo "kozmetički", kako ništa ne ide bez blagoslova najmoćnijeg čovjeka hrvatskog rukometa Zorana Gobca, čovjeka bez oporbe u Savezu.

Neuspjeh u Riju bio je zapravo dokaz da negdje nešto ne štima

Neuspjeh u Riju bio je zapravo dokaz da negdje nešto ne štima. Babićeva ostavka nakon svega bila je logična i očekivana. Na kraju je njegova ostavka odbijena, a Babić se u stilu velikog povratnika vratio za kormilo nacionalne vrste kojoj nedostaje nekoliko zvučnih imena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zoran Gobac, Ivano Balić i Željko Babić

Naime, reprezentacija je iz nejasnih razloga ostala bez dva vrlo bitna igrača.

Kapetan Marko Kopljar zahvalio se i uzeo pauzu jer želi do kraja zaliječiti ozljedu koja ga muči, a Ivanu Čupiću je očito bilo dosta, kao i Mirku Aliloviću koji je odustao od reprezentacije već ranije, na početku Babićeva mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, u taboru kauboja očito nije idealna atmosfera. Ili nije bila barem u jednom trenutku za vrijeme trajanja SP-a.

Nakon što Petar Metličić pred upaljenim TV kamerama i u trenucima euforije zbog uvjerljive pobjede nad Čileom (37-22) nije pružio ruku izborniku, u rukometnim kuloarima vrlo brzo se proširila informacija da u taboru kauboja vladaju loši odnosi. Kasnije su u stožeru sve prebacili na šalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči Španjolske snimili su video na kojem se reprezentativci i izbornik Babić međusobno guraju, zafrkavaju, motiviraju, sve su prebacili na šalu... Metličić je, pak, nakon pritiska medija o toj neobičnoj situaciji kazao kako nije vidio Babića da mu daje "peticu".

Jasno je kao dan da tu nešto ne štima

No, jasno je kao dan da tu nešto ne štima. Sad je sve na Upravnom odboru HRS-a koji će donijeti konačnu presudu Babiću, Metličiću i Baliću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sve će iz sjene, s prstom na gumbiću hrvatskog rukometa, pratiti Gobac koji će, kakva god bila sudbina Babića i društva, ostati i dalje "persona" broj jedan u domaćem rukometu, nedodirljivi vladar koji drži sudbinu ovog trofejnog sporta u svojim rukama.

Kao i nebrojeno puta do sad...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo