Hrvatska na koljenima: 'Nisam jedini krivac za poraz'

Hrvatska zenska rukometna reprezentacija dozivjela je debakl na Europskom prvenstvu koje se odrzava u Hrvatskoj i Njemackoj.

11.12.2014.
8:47
VOYO logo

Ovo Europsko prvenstvo je bilo prava sansa da nase rukometasice nesto naprave. Ako uzmemo u obzir kvalitetu koju nase izabranice imaju, i domaci teren, definitivno se moralo ostvariti bolji rezultat, u to nema apsolutno nikakve sumnje. Ali nije. Vec nakon dva odigrana kola, Hrvatska je ispala iz natjecanja. Svedska i Njemacka pokazale su brojne nedostatke u igri nase reprezentacije, koja igra jedino na pogon Andreje Penezic. A kada se, k tome, protiv Njemica ozljedila nas jedini kvalitetni srednji vanjski i kapetanica Miranda Tatari, kola igre Hrvatske krenula su nizbrdo, bespovratno.

"Utakmica je bila izuzetno teska za nas, iz nekoliko razloga. Kad smo vidjeli da su Svedska i Nizozemska odigrale nerijeseno, znali smo da moramo pobijediti da bismo uopce prosli u drugi krug. Dogodila nam se teska ozljeda Mirande Tatari, no to se nije vidjelo do 50. minute. Igrali smo fenomenalnu obranu za razliku od utakmice sa Svedskom, borbeno, agresivno. Medutim, vidjelo se u samoj zavrsnici da nemamo pravog rjesenja na poziciji srednjeg vanjskog, a probao sam s nekoliko varijanti. U zadnjih pet minuta dogodio se pad koncentracije", prokomentirao je poraz izbornik Hrvatske Vladimir canjuga, pisu Sportske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuo se i na sudenje, ali i potvrdio manjak kvalitete sireg rostera.

"Sudenje kao domacinu u Hrvatskoj, vidite da li je bilo onakvo kakvo je trebalo. Ne trazim pomoc, ali nepojmljivo je da se protiv nas kod vodstva od jedan razlike dosuduju penali za cista probijanja, a na drugoj strani je obrnuto. Ja sam preuzimam krivicu, a cure neka same sude da li su dale sve od sebe, da li su dale sve sto mogu. Trebalo je malo srece, ali i puno vise hrabrosti u utakmici protiv Svedske, prije svega u obrani s mladom Camilom u koju treba puno ulagati. Pogledajte kako su nasa dva najjaca kluba prosla u Ligi prvakinja. Mi definitivno nemamo roster super-kvalitetnih igracica koje bi svaki drugi dan mogle fantasticno odigrati napad. Mozemo mi obranu krpati, ali ako Andreji Penezic netko ne pomogne...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije pocetka natjecanja najavljeno je bar polufinale i borba za medalju.

"HRS je poduzeo sve, dao nam je uvjete kakve nismo imali nikad, dobili smo sve sto smo trazili, i svu odgovornost snosim ja kao izbornik, iako nisam ja jedini krivac. Cure moram zastititi, a mi cemo porazgovarati unutar cetiri zida. Sigurno vise necu voditi ovu reprezentaciju, ali izdrzat cu jos ova dva dana i zavrsiti natjecanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marta Zderic bila je jako potistena nakon poraza.

"Jako dobro smo odigrali obranu, utakmicu smo izgubili u napadu. Ozlijedila nam se Miranda, zeznule smo kad je najvise trebalo. Zao mi je, vjerujem i znam da sve mi cure mozemo puno bolje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1 Nizozemska 2 1 1 0 59:56 3 2 Svedska 2 1 1 0 60:58 3 3 Njemacka 2 1 0 1 52:53 2 4 Hrvatska 2 0 0 2 52:56 0

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo