NAJBOLJI RUKOMETAŠ EUROPE IZNENADIO IZJAVAMA: / 'Hrvatima svaka čast. Mi u Srbiji smo zapeli u vremenu i prostoru'

Image
Foto: Profimedia

Petar Nenadić najbolji igrač Europe, ne igra za reprezentaciju, a u podcastu Balkan-Handballa objasnio je što se događa s reprezentacijom

6.4.2020.
12:28
Profimedia
VOYO logo

Najbolji rukometaš Europe, Srbin, Petar Nenadić, dao je vrlo zanimljiv videointervju u podcastu Balkan-Handballa. Govorio je o stanju u srpskom rukometu, problemu s izbornicima i samom odnosu prema reprezentaciji.

Iako je Srbija rukometna velesila i dala je svijetu brojna jaka imena, posljednjih se godina uglavnom opraštaju od velikih natjecanja već u skupini, a prate ih i brojni skandali, svađe i smjene izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na posljednjem su natjecanju, Euru u siječnju, završili posljednji u skupini s Hrvatskom, Bjelorusijom i Crnom Gorom, Izgubili su sve tri utakmice i izbirnik Peruničić je samo otišao. Zanimljivo je kako Petar Nenadić najbolji igrač Europe, ne igra za reprezentaciju, a u podcastu Balkan-Handballa objasnio je što se događa s reprezentacijom.

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

12.01.2018., Spaladium Arena, Split - Europsko rukometno prvenstvo, skupina A, 1. kolo, Hrvatska - Srbija. Petar Nenadic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

'Nitko ne preuzima odgovornost'

"Od 2006. godine, dakle zadnjih 14, mi nismo imali dobrog izbornika. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem što. Stranac nam je jedino rješenje, nema drugog izlaza jer 95 posto srpskih trenera stalo je u vremenu i prostoru. Bilo koji će nam donijeti boljitak. Oni se bave rukometom, zovu naše izbornike, raspituju se od igračima, a naše to baš i ne zanima. Je li to zbog ega ili netko misli da je najpametniji, ne znam", kazao Nenadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uspredio je zatim hrvatski i srpski rukomet...

"Zabrinjavajuće je što nama igrači ni ne dolaze, Hrvatska konstantno uvodi nove talente, daje im šansu i svaka čast. Vrhunski Hrvati rade s novim igračima, a kod nas ih je jako malo, a i oni koji valjaju, otići će negdje gdje ne bi trebali. Postoji i kod nas igrača krivnja zašto je to tako, nije sporno. Ali nervira me jer nitko neće preuzeti odgovornost, već se sve radi od danas do sutra, nitko nema viziju", veli Nenadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo