'Moramo biti iskreni, nismo dali sve od sebe!'

'Čestitke igračima koji su izdržali pritisak ovakve strašne ekipe. Mislim da je najbitnije otvoriti prvenstvo s pobjedom bez obzira kakva je.

16.1.2012.
22:36
VOYO logo

Hrvatski rukometaši su uz dosta problema stigli do prve pobjede na Europskom prvenstvu u Srbiji.

Kauboji su u prvom nastupu u Vršcu pobijedili Island 31:29, a izbornik Slavko Goluža je nakon utakmice izjavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čestitke igračima koji su izdržali pritisak ovakve strašne ekipe. Oni su odigrali ono što smo mi očekivali, međutim sve što igraju rade savršeno. Oni su nas umrtvili, igrali su duge i strpljive napade, gurali pasove na pivota. Ruke su nam bile dole pa su imali dosta šuteva izvana 'kroz glavu'. Iz takve obrane nismo mogli razviti našu brzu tranziciju i poslije toga, kada smo ih stigli u drugom poluvremenu, trebali smo se odvojiti, no promašili smo neke zicere. Čuvao sam našu 5-1 obranu za kraj, a Mirko je imao par dobrih intervencija u pravom trenutku. Imali smo posla s jednom jako dobrom reprezentacijom. Mislim da je najbitnije otvoriti prvenstvo s pobjedom bez obzira kakva je. Nismo dali sve od sebe, treba biti iskren, ali to je protivnik kriv", izjavio je izbornik Goluža.

"Ne sjećam se kada sam odigrao ovako, no glupo se sad vraćati u prošlost, treba gledati naprijed. Naša reprezentacija ima širinu, svakome se može otvoriti da ima svoj dan i da natrpa puno golova, a ovaj put sam to bio ja. Slovencima je sada biti ili ne biti, oni moraju pobijediti. Kvalitetni su i mladi, igraju brzo, imaju dobre golmane", tvrdi Štrlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska sljedeću utakmicu na EP-u igra 18. siječnja protiv Slovenije.

16.01 - Hrvatska - Island 31:29

Tekst se nastavlja ispod oglasa

18.01 - Hrvatska - Slovenija 31:29

20.01 - Hrvatska - Norveška (20.10 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo