Džomba primio fenomenalnu vijest

Legendarno desno krilo hrvatske reprezentacije Mirza Džomba dobio je ogromno priznanje u izboru Europske rukometne federacije (EHF) te je uvršten u najbolju momčad Lige prvaka svih vremena.

24.5.2013.
14:18
VOYO logo

Pokraj svih velikana hrvatskog rukometa čast da bude uvršten u 'ultimativnu selekciju' Lige prvaka dobio je Mirza Džomba.

EHF je izbor organizirao uoči Final Foura Lige prvaka koji se igra sljedećeg vikenda u Kölnu, a u užem izboru se našlo 55 rukometnih velikana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije Final Foura EHF će podsjetiti na karijere osmorice veličanstvenih igrača koji će dobiti i prigodne nagrade.

Osmoricu veličanstvenih predvode velikani Andrej Čepkin i Tomas Svensson, koji su Ligu prvaka osvajali sedam, odnosno šest puta, a uz Džombu tu su i Stefan Kretzschmar, Filip Jícha, Jackson Richardson, Ólafur Stefánsson i Didier Dinart.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ah, što reći? Sreća, oduševljenje...naći se s takvim igračima u jednoj ekipi, to je stvarno priznanje za cijeli život. Tek kad vidim tko je odlučivao - to su sve i sada aktualni treneri koji su osvajali Lige prvaka i birali te igrače za svoje klubove - kad te oni izaberu, to stvarno ima težinu. Oduševljen sam u svakom slučaju. To mi je sigurno jedno od većih priznanja u životu. Ja idem sljedeći tjedan gore, za vrijeme Final Foura će biti organizirana dodjela nagrada pa ćemo vidjeti. Ja se nadam nekakvoj lijepoj plaketi pa da ukrasi zid", izjavio je uz smijeh za Sportski.net Džomba, koji je u karijeri (od najvećih trofeja) 2006. godine osvojio Ligu prvaka sa Ciudad Realom, dvije godine ranije zlato na Olimpijskim igrama te zlato (2003.) i srebro (2005.) na svjetskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golman - Tomas Svensson (ŠVE) Lijevo krilo - Stefan Kretzschmar (NJEM) Lijevi vanjski - Filip Jícha (ČEH) Pivot - Andrej Čepkin (ŠPA) Srednji vanjski - Jackson Richardson (FRA) Desni vanjski - Ólafur Stefánsson (ŠVE) Desno krilo - Mirza Džomba (HRV) Posebna nagrada (najbolji defanzivac) - Didier Dinart (FRA)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo