Losertov Ademar srušio Atletico!

Rukometaši Barcelone i Ademar Leona igrat će u finalu 22. izdanja Cope ASOBAL, čiji se Final Four igra upravo u Leonu.

22.12.2011.
11:35
VOYO logo

U prvom su polufinalu aktualni španjolski i europski prvaci, kao i branitelji naslova u Copa ASOBAL-u, rukometaši Barcelone, nadigrali Valladolid 32:26. Sjajno su za pobjednike igrali Raul Entrerrios, koji je zabio sedam golova iz sedam pokušaja, te Laszlo Nagy i Sjarhej Rutenka, koji su dodali šest odnosno pet pogodaka. Rutenka je igrao na poziciji pivota.

Goste je sa sedam pogodaka predvodio španjolski reprezentativac Eduardo Gurbindo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu Ademar je pred svojom publikom za nijansu bio bolja momčad od Atletico Madrida pobijedivši 28:27. Venio Losert za pobjednički je sastav obranio osam lopti od 26 udaraca u okvir gola, dok je Rafael Baena Gonzalez zabio sedam golova.

Kiro Lazarov bio je najbolji strijelac na parketu s osam pogodaka za Atletico. Barcelona će u finalu u četvrak tražiti svoju sedmu, a Ademar svoju treću titulu u natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odigrane su sve osim jedne utakmice 16. kola njemačkoga rukometnog prvenstva. Svi bundesligaši osim Balingena i Bergischera, koji svoj dvoboj moraju odigrati u četvrtak, sada su na 17 odigranih dvoboja.

Najveća vijest nakon srijede novi je bundesligaški rekord koji su postavili rukometaši Kiela. Sastav Alfreda Gislasona došao je do 17. pobjede u 17. utakmici sezone pobijedivši na svom parketu Hildesheim 31:22. Time je izjednačio rekord Lemga iz sezone 2002/03. Gledajući gol-razliku, Kiel je s plusom od 146 golova za dva pogotka nadmašio dosadašnje rekordere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osamnaestu će pobjedu u nizu i apsolutni rekord sastav sa sjevera zemlje tražiti na Stjepanovo kod Gummersbacha.

Do uvjelrljive je domaće pobjede (32:23) došao i prvak HSV protiv Magdeburga uz četiri gola Domagoja Duvnjaka. Blaženko Lacković i Igor Vori nisu se uspisivali među strijelce. Najučinkovitiji od hrvatskih reprezentativaca, koji uskoro počinju pripreme za predstojeće Europsko prvenstvo u Srbiji, bio je Drago Vuković, koji je zabio pet golova za svoj Lübbecke pri gostujućem remiju (24-24) kod Melsungena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi je poraz upisao Gummersbach, koji je kod Wetzlara izgubio 35:27. Vedran Zrnić za poraženu je momčad zabio dva, Goran Šprem jedan pogodak.

Rhein-Neckar Löwen došao je do domaće pobjede (30:26) nad Huttenbergom uz dva pogotka Ivana Čupića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo