LINO IMA VELIKI PROBLEM: / Jedan od ključnih igrača muku muči i to nikako nije dobro; Zato će Cindrić izvoditi sedmerce

Image
Foto: Profimedia

Lino Červar u 17.30 objavit će 16 imena za prvi krug EP-a

7.1.2020.
9:48
Profimedia
VOYO logo

Cindra će biti prvi izvođač sedmeraca, potvrdio je Lino Červar nakon jedine pobjede rukometaša na porečkom Croatia Cupu protiv Katara (33:28), uz remi s Bosnom i Hercegovinom (33:33), javlja 24sata. Igra Kauboja proteklog vikenda zabrinula je hrvatsku rukometnu javnost, prije početka EP-a 9 siječnja u Grazu protiv Crne Gore.

Image
IMA LI RAZLOGA ZA ZABRINUTOST NAKON CROATIA CUPA? /

Jedno nam se nikako neće smjeti događati na EP-u; 'Morat ćemo to imati'

Image
IMA LI RAZLOGA ZA ZABRINUTOST NAKON CROATIA CUPA? /

Jedno nam se nikako neće smjeti događati na EP-u; 'Morat ćemo to imati'

Nismo bili sjajni, ali nema razloga za preveliku brigu

Da smo bili sjajni 4 dana prije početka Europskog prvenstva, koje će se prenositi samo na RTL televiziji i koje ćete moći pratiti i na portalu RTL, te Net.hr., nismo. Da su naši igrali tako loše da bude zabrinjavajuće, nisu. No, ono što bi moglo zabrinjavati je obrana, koja na Croatia Cupu nije izgledala obećavajuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

HORVAT Zlatko (CRO - Croatia) before the penalty during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Semi Final handball match between Croatia and Norway on January 27, 2017 at AccorHotels Arena in Paris, France - Photo Stephane Allaman / DPPI, Image: 313369726, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: STEPHANE ALLAMAN / AFP / Profimedia

Linu ne muči napad, nego obrana i - sedmerci

Linu napad ne brine. Uz obranu nas, to već postaje i pravilo, muče i sedmerci. Iako nekome izgledaju kao detalj, previše nas muče. Dovoljno je prisjetiti se SP-a 2017. i onog sedmerca protiv Norvežana za finale. Zlatko Horvat, kako nam je to i sam Lino Červar kazao na posljednjem treningu prve faze priprema u Zagrebu prije Božića, nije u optimalnoj formi...

Iscrpljeni Zlatko Horvat

"Kad govorimo o krilima, ono što me može brinuti je Zlatko Horvat koji je dosta iscrpljen u igri Zagreba, jer u klubu igra na mjestu na kojem inače ne igra, znači na poziciji desnog beka a znamo da je on krilo. Daj Bože da bude zdrav, ali uvijek moramo razmišljati da je momčad najbolji igrač. Bit ćemo toliko jako koliko je i najmlađi igrač u reprezentaciji jak. Jer, svaki pojedinac je bitan”, kazao nam je Lino Červar u video intervjuu dan prije Badnjaka u dvorani u Kutiji šibica. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

HORVAT Zlatko (CRO - Croatia) during the 25th IHF Men's World Championship 2017 Semi Final handball match between Croatia and Norway on January 27, 2017 at AccorHotels Arena in Paris, France - Photo Stephane Allaman / DPPI, Image: 313369740, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: STEPHANE ALLAMAN / AFP / Profimedia

"Zlatko Horvat, naš prvi izvođač, u lošoj Zagrebovoj polusezoni posve je izgubio samopouzdanje i sigurnost, prenijelo se to, nažalost, i na reprezentaciju, pa je nakon Poreča Červar morao presjeći i odlučiti. Jer moramo znati tko je prvi, tko je drugi... Kamo sreće da treći ne bude potreban", stoji u pisanju.

Cindrićevih 5/5 protiv Katara s linije sedam metara

Izmijenio se u Poreču i Karačić, kojemu nije išlo, prije i David Mandić, ali Cindrićevih 5/5 protiv Katarana bilo je dosta Červaru da prelomi. Tako ćemo nakon dugo vremena s vanjskim igračem kao prvim izvođačem na prvenstvu. Posljednji je takvu ulogu imao još Slavko Goluža, izmijenjivali su se kasnije i Ivano Balić, Drago Vuković, Domagoj Duvnjak, mnogi, ali svi su bili tek ispomoć, nikako stalne opcije za izvođenje sedmeraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dusko Marusic /PIXSELL
Image
Foto: Dusko Marusic /PIXSELL

05.01.2020., Porec - Croatia kup 2020. u dvorani Zatika, Hrvatska protiv Katara. Luka Cindric Photo: Dusko Marusic /PIXSELL

Danas u 17.30 objavit će Lino 16 imena za prvi krug natjecanja

Koju će, pak, opciju i izabrati Červar za Graz, otkrit će danas u 17.30 kada će objaviti 16 imena za prvi krug. Najavio je da ima samo jednu dvojbu, ta je, budući da je Ivan Martinović igrao puno više od Josipa Vekića, samo na lijevoj strani napada između Šarca i Hrstića, dva Ljubušaka. Prvi je više igrao protiv BiH, drugi protiv Katara. Šarac je kroz polusezonu u Celju i na prošlom U-21 SP-u u Španjolskoj proteklog ljeta, stvorio dosta jače argumente. Igra dobro i požrtvovno i u obrani i u napadu, pa se očekuje da će Lino izabrati upravo njega.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo