Španjolci slave! Stiglo je veliko pojačanje!

Veliko su pojačanje dobili u španjolskoj rukometnoj reprezentaciji: kralju i ustavu prisegnuo je 31-godišnji kapetan Barcelone Laszlo Nagy.

28.4.2012.
10:11
VOYO logo

Nadležno je španjolsko ministarstvo u petak odobrilo zahtjev za državljanstvom 209 centimetara visokome ljevorukom vanjskom rukometašu aktualnih europskih i španjolskih prvaka, koji za Barcelonu igra sad već punih 12 godina.

Pozitivno rješenje, s obzirom na trenutak njegova donošenja, za posljedicu bi trebalo imati Nagyjev nastup za Španjolsku na Olimpijskim igrama u Londonu. Za Mađarsku već godinama ponajbolji desni vanjski rukometaš svijeta ne igra od 2009. Nakon što njegovi uvjeti koje je dao savezu nisu bili ispunjeni, prošle je godine objavio da zauvijek napušta mađarsku nacionalnu momčad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Nagyja, Španjolci su u petak također naturalizirali 30-godišnju veslačicu Anu Sergejevnu Jučenko. I ona može predstavljati Španjolsku već u Londonu.

Po sličnoj proceduri kao sada Nagy prije njega državljanstvo je dobio sjajni srbijanski vratar mađarskih korijena Arpad Šterbik, koji je nastupio za Španjolce prošle godine na SP-u u Švedskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo