KALKULACIJE / Kraljice šoka uzele bitna dva boda, ali ne drže sve u svojim rukama: Evo kako možemo do četvrtfinala

Image
Foto: Profimedia

Crna Gora je ostala na vrhu ljestvice s četiri boda, koliko ima i Švedska uz utakmicu manje. Hrvatska se s tri boda probila na treće mjesto. Četvrta je Mađarska s dva boda, jedan ima Senegal, a na dnu je Kamerun bez bodova

7.12.2023.
17:37
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska reprezentacija je pobijedila Crnu Goru s 26-25 (13-13) u prvoj utakmici druge faze grupnog dijela natjecanja na Svjetskom prvenstvu rukometašica, koja je u četvrtak odigrana u švedskom Goeteborgu.

Image
BRAVO /

Kraljice šoka srušile Crnu Goru na otvaranju drugog kruga i uzele bitne bodove

Image
BRAVO /

Kraljice šoka srušile Crnu Goru na otvaranju drugog kruga i uzele bitne bodove

Valentina Blažević je sa šest pogodaka predvodila hrvatske rukometašice. Pet golova je postigla Dejana Milosavljević, a četiri Katarina Ježić. Po triput su mrežu zatresle Ćamila Mičijević i Nikolina Zadravec. Itana Grbić je s pet pogodaka bila najbolji strijelac u crnogorskoj reprezentaciji, a četiri gola je postigla Jelena Despotović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora je ostala na vrhu ljestvice s četiri boda, koliko ima i Švedska uz utakmicu manje. Hrvatska se s tri boda probila na treće mjesto. Četvrta je Mađarska s dva boda, jedan ima Senegal, a na dnu je Kamerun bez bodova.

Unatoč pobjedi Kraljice šoka i dalje ne drže sve u svojim rukama uoči posljednja dva kola drugog kruga, ako žele vidjeti četvrtfinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Hrvatska mora dobiti obje utakmice, ali se i nadati da će Švedska ili Senegal još dobiti Crnu Goru, ili pak da će Švedska izgubiti najmanje dvije od svoje tri utakmice u skupini drugog kruga.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počelo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo