BRAVO / Kraljice šoka srušile Crnu Goru na otvaranju drugog kruga i uzele bitne bodove

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos prve utakmice drugog kruga SP-a za hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju protiv Crne Gore mogli ste pratiti na portalu Danas.hr

7.12.2023.
15:03
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u drugu fazu natjecanja prenijela je jedan bod, a u prvom dvoboju drugog kruga srušila je do danas neporaženu Crnu Goru 26-25.

Image
PRIČA O 'ODBJEGLIM' HRVATICAMA /

Prekrižile su Hrvatsku iz jednog razloga: 'Volim svoju zemlju, ali u HRS-u me ne žele. Ne želim ja isto nikog moliti'

Image
PRIČA O 'ODBJEGLIM' HRVATICAMA /

Prekrižile su Hrvatsku iz jednog razloga: 'Volim svoju zemlju, ali u HRS-u me ne žele. Ne želim ja isto nikog moliti'

Opet smo dosta nervozno otvorili dvoboj, a prvi gol dočekali smo u 4. minuti kada je zabila Ježić. Odmah su nam uzvratile Crnogorke, no potom je uslijedio niz Hrvatske od tri gola za vodstvo 4-1 u 7. minuti. Nakon toga malo smo stali u napadu pa je Crna Gora u 11. minuti došla na minus 1 (5-4). U 13. minuti Crnogorke su se potpuno vratile u igru i to nakon solo akcije rođenje Sinjanjke Matee Pletikosić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17. minuti vratili smo se na plus dva odlično iskoristivši igračicu više, a za 8-6 pogađale su prvo Ježić pa Šimara. U 22. minuti opet smo imali plus tri nakon što su golove povezale Milosavljević i Zadravec. U samoj završnici prvog dijela Crnogorke su se vratile u igru i stigle do izjednačenja 13-13, a bio je to rezultat kojim se otišlo na odmor.

Dobro smo otvorili nastavak te smo u 35. minuti opet imali plus dva (16-14). No, tu nismo stali, nego smo preko Milosavljević u 37. minuti stigli i do plus tri , da bi imali i priliku za plus četiri, ali je promašila Blažević zicer s crte. Ista igračica zato nije pogriješila u sljedeća dva napada kada prvo sa sedam metara donosi prvi put na utakmici plus četiri (18-14), a onda golom iz igre i plus pet (19-14). Ali Crna Gora se nije predavala te su cijelo vrijeme držale zaostatak od tri ili četiri gola, da u 53. minuti stigle i na minus dva (23-21). Mučili smo se u napadu pa su u 55. Crnogorke došle i na samo minus jedan (24-23). Imale su u posljednjoj minuti priliku naše protivnice doći i do izjednačenja, ali su promašile posljednji napad te je veliko slavlje Hrvatica moglo početi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valentina Blažević je sa šest pogodaka predvodila hrvatske rukometašice. Pet golova je postigla Dejana Milosavljević, a četiri Katarina Ježić. Po triput su mrežu zatresle Ćamila Mičijević i Nikolina Zadravec.

Itana Grbić je s pet pogodaka bila najbolji strijelac u crnogorskoj reprezentaciji, a četiri gola je postigla Jelena Despotović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crna Gora je ostala na vrhu ljestvice s četiri boda, koliko ima i Švedska uz utakmicu manje. Hrvatska se s tri boda probila na treće mjesto. Četvrta je Mađarska s dva boda, jedan ima Senegal, a na dnu je Kamerun bez bodova.

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počelo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo