najteži poraz u povijesti / Krah rukometnog velikana: Prije četiri godine igrale su finale Lige prvakinja, a danas izgubile s 30 razlike!

Image
Foto: Svein André Svendsen

Ne tako davno bile su najbolje u Europi, a sada su doživjele potpuni raspad

1.5.2019.
19:09
Svein André Svendsen
VOYO logo

Sigurno se još uvijek jako dobro sjećate ženske rukometne ekipe Larvik koja je u posljednjem desetljeću dominirala europskim rukometom.

2011. godine rukometašice tog norveškog kolektiva osvojile su Ligu prvakinja, dvije godine kasnije igrale finale, kao i 2015., bile su nedodirljive u domaćim okvirima (ukupno 18 naslova), no situacija se nakon toga počela mijenjati zbog sve lošijih financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već lani izgubile su primat u Norveškoj, zbog čega nisu više ni u Ligi prvakinja, a u srijedu im se dogodio valjda najteži poraz u povijesti.

Naime, u prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja za prvaka izgubile su kod aktualnih prvakinja Kristiansanda s nevjerojatnih 30 razlike, 9:39! Na poluvremenu je bilo 20:3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije samo mjesec dana dvoboj istih protivnika na Larvikovu parketu završio je minimalnom pobjedom gošći (25:24), pa se sigurno pitate što se dogodilo u tih 30 dana.

Odgovor leži u činjenici da je većini igračica ugovor istekao s posljednjim danom travnja, a njih su čelnici kluba bili prisiljeni skratiti upravo zbog prevelikih troškova, pa su ekipu za današnju utakmicu činile mahom igračice iz druge ekipe koje se natječu u tek trećem ligaškom razredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još krajem veljače sve su igračice dobile papire za odlazak jer su dobile informaciju da plaća više neće biti, no dosta ih je ostalo pomoći, sve do jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo