kvalifikacije završili sa stilom / Koliko će daleko na Euru dogurati rukometaši: 'Možemo osvojiti jedino zlato koje nam nedostaje'

protiv koga će igrati na Euru, doznat će na ždrijebu za 11 dana

17.6.2019.
20:36
VOYO logo

A koliko će daleko dogurati rukometaši na Europskom prvenstvu? Nakon dominantne predstave u kvalifikacijama, Hrvati optimistično gledaju prema novoj europskoj smotri. Bit će to prvo Europsko prvenstvo u novom formatu, ali igrači kažu - "Možemo osvojiti jedino zlato koje nam nedostaje".

Stari ili mladi, s nositeljima ili bez njih, Hrvatska pobjeđuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa stilom završene rukometne kvalifikacije, plus devet protiv Belgije u Poreču. Hrvatska se bez poraza plasirala na Euro, a jučer su debitirali neki i neki novi Kauboji.

"Treme je bilo, prva je utakmica, dao sam sve od sebe i nadam se da ću opet biti dio te obitelji", kaže debitant u reprezentaciji Matej Hrstić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rukometna obitelj sada gleda prema Europskom prvenstvu. Prvom takvom u povijesti.

Prvi put s 24 reprezentacije, prvi put u tri države. Šest gradova diljem, međusobno prilično udaljenih, Austrije, Norveške i Švedske. Hrvatska već zna svoju skupinu, igrat će u Grazu, a ako prođe, glavnu fazu vrlo vjerojatno u Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno biti puno naših navijača i to nas stvarno veseli", uvjeren je reprezentativac Ante Gadža.

Nošeni navijačima, u siječnju tako kreće lov na jedino zlato koje Hrvatskoj nedostaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tu su Danci, tu su Francuzi, tu su Norvežani. Bit će jako teško, ako budemo svi zdravi mislim da će biti jako dobro, kad budemo svi spremni i zdravi da ćemo pucati na visoko i da ćemo moći do te titule što nam nedostaje", analizira David Mandić. 

Do Eura će brojni Hrvati, osobito oni nositelji promijeniti adresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Cindrić iz poljskog Kielcea ide u moćnu Barcelonu, a u Poljskoj će ga zamijeniti Igor Karačić koji stiže iz europskog prvaka Vardara. Luka Stepančić završava s PSG-om, igrat će u mađarskom Pick Szegedu, a tamo ga neće dočekati Marin Šego, koji je potpisao za Montpellier. Uz Šegu na vratima na Euru bi trebao biti Filip Ivić. Jučer odličan s 12 obrana, ali problem je što još ne zna gdje će igrati sljedeće sezone. Trebao je u njemački Gummersbach, ali su oni ispali iz lige.

Rukometaši će sada na dugo toplo ljeto. A protiv koga će igrati na Euru, doznat će na ždrijebu za 11 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo