ČUDESNI VRATAR / Koja je tajna Dominika Kuzmanovića? 'Treniram prilagođavajući se svom stilu'

RTL-ov reporter Boris Jovičić posjetio je Dominika Kuzmanovića u Našicama i ovo je njegova priča

2.2.2024.
20:53
VOYO logo

Dominik Kuzmanović, ime koje na nedavno završenom Europskom prvenstvu zapamtio rukometni svijet. Vratar Nexea završio je u bolnici prije Eura i onda na turniru nizao sjajne nastupe da bi sve kulminiralo s 22 obrane protiv Njemačke. U Našicama ga je posjetio reporter RTL-a Boris Jovičić i čak mu zabio sedmerac. Ovo je njegova sjajna priča.

Image
NOVI IZAZOV /

Jedna nepoznanica manje: Evo u kojem gradu će hrvatski rukometaši igrati kvalifikacije za Olimpijske igre

Image
NOVI IZAZOV /

Jedna nepoznanica manje: Evo u kojem gradu će hrvatski rukometaši igrati kvalifikacije za Olimpijske igre

Koja je tajna hobotnice iz Nexea? Jedini način na koji sam to mogao doznati vrlo je jednostavan. Navukao sam opremu i trening je mogao početi. Dominik nas je lagano proveo kroz zagrijavanje, a onda smo njegov klupski suigrač i ja mogli pucati iz svih oružja. Naravno, za mene su vrata ostala zaključana. Ja ću se s time nekako pomiriti lakše nego, recimo reprezentativci Njemačke koje sigurno zanima u čemu je tajna Dominika Kuzmanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da ne postoji neka specifična tajna, ali meni je najbitnije na utakmici da se osjećam dobro. Kad se osjećam dobro, onda sve ide kao po špagi i mislim da sam tad najbolji."

Očito se Dominik i danas osjećao dobro jer sam ga izazvao na tri sedmerca i prošao ovako. Jedan sam nekako zavukao i proslavio kao da je to bio gol za finale Eura, dok je on hladnokrvno odradio tri od tri. Ako ništa, bar sam se mogao pohvaliti da sam zabio gol trećem vrataru Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treniram prilagođavajući se svom stilu. Da mogu biti siguran u trenutku utakmice, da je to nešto što sam prošao i što mogu očekivati. Naravno, postoji specifična priprema za svakog igrača da se prepozna neka određena situacija i opet da si spreman u tom trenutku odreagirati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj perfekcionizam doveo ga je do prosjeka od 33 posto obrana u Europskoj ligi, što ga čini ponajboljim vratarom ovog natjecanja. S obranjenih 60 lopti od 183 upućena udarca u šest utakmica u Našicama se sanja povijesna sezona.

"Svake godine napredujemo. Ove godine smo doveli neka zvučna imena koja su puno napravila u rukometu. Moramo ovoga samo puno raditi i biti usklađeni. Nadam se da nećemo imati puno ozljeda i možda nas na kraju sezone očekuje neki veliki rezultat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon što sam se pomirio da protiv Dominika neću imati uspjeha, došao je trenutak da podmiri izgubljenu okladu. Trening je gotov, moramo ići na kavu.

"A ne, ne, ne sada. Sada kreće teorija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu kreće posao. Nakon treninga odlazimo kod Dominika doma na video analizu.

"Obično su to dvije utakmice. Nekad možda više gledam, ali čisto da imam nekakav neke ključne informacije da me nešto ne iznenadi na utakmici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominiku rukometa nikad dosta. Fanatičnost je to što čini razliku. Hrvatska se bar za poziciju vratara ne mora brinuti.

"Bili smo jako blizu, a baš zbog toga sam razočaran. Vidjeli smo da smo i s Francuzima odigrali, a oni su na kraju i osvojili. Mislim da možemo biti optimistični za sad. Prvo sljede kvalifikacije za Olimpijske igre, tu možemo popraviti dojam i onda na tome graditi u budućnosti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budućnost je svakako sigurnija kada na golu stoji Dominik Kuzmanović s Mandićem u paru. Hrvatska ima vratarski duo koji će napokon isporučiti kada bude najpotrebnije.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo