Graz je prilika za poboljšanje / Kauboji ne izgledaju dobro uoči EURA: 'Moramo popraviti obranu ako želimo daleko dogurati'

Iako su Croatia Cup osvojili, igrači ne mogu biti mirni

6.1.2020.
20:29
VOYO logo

Remi protiv Bosne i Hercegovine i pobjeda nad Katarom. To je rezultat hrvatske rukometne reprezentacije na pripremnom turniru u Poreču. Iako su Croatia Cup osvojili, igrači ne mogu biti mirni tri dana uoči EURA. Legendarni kapetan i RTL-ov suradnik za vrijeme prvenstva, Petar Metličić kaže - bez obrane neće biti dobro.

Izgledalo je to kao tek nešto ozbiljniji trening za Hrvatsku. Jer ovako bi to moglo izgledati ako Červar i društvo ne ubace u brzinu više na Euru. Može li igra biti razlog za brigu tri dana uoči prve utakmice na Euru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba biti pozitivan. Nije lako kad svaki igrač dođe iz različitog kluba gdje ima drugačiji sistem. Ja se nadam da je drugo poluvrijeme dobar pokazatelj", rekao je kapetan rukometne reprezentacija Domagoj Duvnjak.

Ali prvo je poziv na ozbiljnost. Pogotovo što se tiče obrane. Hrvati su za pola sata od Katara primili 17 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To moramo ispraviti. Obrana 5:1 ne dozvoljava da preko kružnog napadača igramo. Bili smo dekoncentrirani i lako primali golove", rekao je izbornik Lino Červar.

Ali sada znaju na čemu su i što treba popraviti. Zna i Petar Metličić. Prve dojmove prije nego Hrvatsku počne analizirati u studiju RTL-a već je dobio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad je djelovao puno bolje 

"Bilo je više rotacija, teško je govoriti koliko tko može, ali činjenica da nije bilo baš najbolje. Pogotovo u obrani, to moramo popraviti ako želimo dobre stvari na prvenstvu", rekao je stručni sukomentator RTL-a, Petar Metličić.

"Dosta golova smo dobivali s desne strane. Mi to želimo, da šutiraju sa širokih pozicija, želimo gustoću u obrani gdje su nam visoki igrači", rekao je Luka Cindrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napad je djelovao puno bolje. Imena poput Duvnjaka, Cindrića, Karačića, Stepančića, priliku će uvijek stvoriti.

"Što se tiče napada, mislim da je on bio solidan, po 33 gola bez obzira što nisu ekipe iz svjetskog vrha, to je bilo ok, ali obrana je ta koja se mora popraviti zajedno s vratarima jer bez toga neće biti dobro", rekao je Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije ni Crna Gora, prvi hrvatski protivnik, briljirala u pripremnim utakmicama. Minus 15 protiv Slovenije, minus jedan protiv Makedonije.

"Ovo na turniru nije da nas puni optimizmom, ali pripremne utakmice su jedno, utakmice za bodove i na prvenstvu su nešto drugo", objasnio je Metličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A baš u Grazu prilika je da Hrvatska pokaže da to može izgledati puno bolje.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo