Karabatić: 'Protiv njih mogu igrati lijevom rukom!'

'Osvojili smo toliko zlatnih medalja da će biti razočaravajuće ako ne odemo do kraja. Toliko smo se naviknuli na pobjede da nam je to postalo kao droga!

22.1.2013.
14:39
VOYO logo

Francuski i hrvatski rukometaši ponovno su u središtu medijske pozornosti nakon što je u ponedjeljak navečer postalo jasno da ćemo ovoga tjedna gledati još jedan okršaj dviju velesila koje su obilježile rukomet u posljednjih desetak godina.

Hrvatska i Francuska u srijedu će igrati četvrtfinalnu utakmicu na SP-u u Španjolskoj, ali svima je jasno da će to biti finale prije finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije velike utakmice progovorio je i Nikola Karabatić, u intervjuu za Le Monde. Protiv koga najviše voli igrati?

"Volim igrati protiv svih velikih ekipa... Hrvatska, Njemačka, Španjolska. Protiv Njemačke je uvijek zabavno jer su nam redovite mušterije. Dobro ajde, na ovom smo prvenstvu izgubili od njih, ha, ha, ha. Ali to su sve uvijek teške, napete utakmice s puno borbe i nadmetanja. S Hrvatskom je uvijek napeto do samog kraja, naše su utakmice uvijek dramatične. Isto tako i s Dancima, uvijek se bore do samog kraja. Ma sve su reprezentacije napredovale, jedino Australija nije, protiv njih mogu igrati lijevom rukom", šali se Nikola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorio je Karabatić i što misli o grubim ekipama koje ga redovito prebiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smeta mi to. Naravno da ima reprezentacija i igrača koji će me istući. Recimo u utakmici s Islandom, kad god sam pokušao proći, skočili bi na mene. U takvim situacijama više dodajem loptu suigračima, razigravam ekipu. I protiv Tunisa je tako, oni su još gori, skaču za vrat i često to zna biti i opasno, u takvim utakmicama treba biti posebno oprezan."

Francuska je na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlato, igrala je slično kao i sada u Španjolskoj, ali Karabatić ne želi biti bahat i reći da ga Svjetsko prvenstvo podsjeća na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda to tako izgleda ljudima koji gledaju sa strane, ali mi unutar momčadi ne smijemo tako gledati na stvari. Tek na kraju se možete osvrnuti i reći tako nešto jer pred nama je utakmica s Hrvatima. Ne treba tako analizirati unaprijed, to nikad nije dobro", rekao je Francuz i zaključio što bi za njegovu zemlju bio uspjeh na Svjetskom prvenstvu.

"Postoje natjecanja na kojima budete treći, pa se opet vratite zadovoljni kući jer ste uzeli broncu i zaboravili da niste osvojili zlato. Ali, ipak, osvojili smo toliko zlatnih medalja da će biti razočaravajuće ako ne odemo do kraja. Toliko smo se naviknuli na pobjede da nam je to postalo kao droga!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo