KARABATIĆ JE KRIV: / Sud donio odluku o upletenosti najboljeg svjetskog rukometaša u kladioničarski skandal

Image

Tri dana nakon što je Francusku odveo do šestog svjetskog zlata Nikola Karabatić i njegov brat Luka dočekali su sudsku presudu zbog umiješanosti u kladioničarski skandal.

1.2.2017.
17:34
VOYO logo

Cijela priča datira iz 2012. godine kada je dvojac igrao za Montpellier. Samo sat vremena prije utakmice tog kluba kladioničarska kuća zaprimila je uplatu u visini od 100,000 eura na razradu para prema kojoj će spomenuti klub gubiti na poluvremenu utakmice igrane 12. svibnja. Velik dio te svote uplatila je Lukina djevojka Jennifer Priez. Montepellier, koji usitinu jest izgubio poluvrijeme te utakmice, kasnije upisao i poraz, u vrijeme odigravanja susreta već je osvojio naslov francuskih prvaka. Suparnik je bila momčad koja se borila za ostanak u ligi.

Većina od šesnaestorice uključenih u nečasnu radnju već je u prvom postupku kažnjena s 10,000 eura, a nakon što se Nikola Karabatić žalio na presudu, žalbeni postupak započet je u studenom prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Karabatić (28) i Priez priznali su da su se kladili, no Nikola Karabatić (32) opovrgnuo je sve optužbe.

Philippe Nemausat, jedan od odvjetnika starijeg brata Karabatić, kazao je da je presuda stroga kako bi on poslužio kao primjer te je najavio novu žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne postoji dokaz o prijevari. Dakle, ovo je presuda koju trebamo osporiti. Igra se nastavlja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo