vjera u mlade /

Kaleb i Brkić iz Szegeda: 'Ako su nam neki igrači pozitivni na koronu, ne znači da ne trebamo biti psihološki pozitivni'

'Ne možemo se mi godinama sakrivati iza Duvnjaka ili još par stariji igrača. Morali smo jednom prelomiti i evo grah je tako pao da to bude Hrvoje Horvat, da on ima tu ulogu uvođenja mlađih igrača'

13.1.2022.
20:30
VOYO logo

Iz Pik Arene u Szegedu javili su se komentatori Filip Brkć i Nikša Kaleba

Što se tiče Cindrića i Marića, vijesti su loše. Šanse da oni danas igraju ne postoje. U Mađarskoj su rekli da su njihovi testovi koji su jučer u Hrvatskoj bili negativni, u Szegedu  tzv. granični, dakle EHF ne dopušta da danas budu na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da ćemo ih dočekati u drugoj utakmici u subotu koju igramo protiv Srbije. Danas otvaramo prvenstvo protiv Francuske.

Ovo je jedan čudan turnir i čudna atmosfera. Nikada s više nepoznanica nismo otputovali na neko veliko natjecanje i nikada nismo imali teži ždrijeb. Francusku u prvom kolu nismo dobili još od ranih 90-ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Voljeli bismo da smo imamo nekog lakšeg za početak. Međutim, ne trebamo spominjati koja imamo, koga nemamo. Trebamo odrediti taktiku i pokušati izvući maksimalno iz sebe", kazao je Kaleb.

"Moramo jednostavno ući u utakmicu i idemo ne iznenaditi, nego dobiti Francuze i gotova priča. Ne trebao se povlačiti, ako su nam neki igrači pozitivni na koronu, ne znači da ne trebamo biti psihološki pozitivni i odigrati najbolje što možemo",tvrdi Nikša Kaleb.

"Da jednu stvar razjasnimo. Puno je onih koji kažu zašto nema onih igrača, ovih igrača, starih igrača koji bi sigurno mogli dati nešto u jednom ovakvom turniru, svojim iskustvom i kvalitetom i to nije sporno, ali Hrvoje Horvat odnosno Hrvatski rukometni savez odlučio se na pomlađivanje jer nam predstoji novi olimpijski ciklus, Olimpijske igre u Parizu 2024. za koje bi neki od tih starih igrača bili prestari tako da mi svoju priču ovdje gradimo ispočetka", prokomentirao je Filip Brkić.

"Izbornik Horvat ima nezahvalan posao. Mora balansirati između pomlađivanja i rezultata jer javnost očekuje rezultat", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne možemo se mi godinama sakrivati iza Duvnjaka ili još par stariji igrača. Morali smo jednom prelomiti i evo grah je tako pao da to bude Hrvoje Horvat, da on ima tu ulogu uvođenja mlađih igrača i da probamo, kako tako, izboriti Olimpijske igre.

Znamo da nam je ovo prvenstvo bitno zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje je izlučno za Olimpijske igre ili Europsko koje dolazi na samu godinu tih Olimpijskih igara. Moramo to uzeti kao nešto što nas čeka i bolje to napraviti sada nego još godinu, dvije dana", kazao je Kaleb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo