U CENTRU PAŽNJE / Kako Španjolci najavljuju okršaj s hrvatskim rukometašima: Jednom našem reprezentativcu posvetili su puno pozornosti

Image
Foto: Profimedia

Španjolski mediji u najavi utakmice s Hrvatskom ističu jedno ime i navode uspjehe naše reprezentacije

12.1.2024.
9:41
Profimedia
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Hrvatske će prvi ispit na Europskom rukometnom prvenstvu u Njemačkoj imati ovoga petka (od 19.45) kada će igrati protiv Španjolske, jednog od favorita ovog natjecanja.

Image
KVIZ POWERED BY TELEMACH /

Koliko znate o Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji? Samo eksperti znaju 8/8

Image
KVIZ POWERED BY TELEMACH /

Koliko znate o Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji? Samo eksperti znaju 8/8

Utakmica je to koja je vrlo značajna za obje reprezentacije zbog daljnjeg puta na europskoj smotri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kompletan raspored Eura pogledajte ovdje.

Španjolska Marca najavila je utakmicu s Hrvatskom predstavljanjem naše reprezentacije s naglaskom na ključnog igrača, hrvatskog kapetana Domagoja Duvnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na početku natjecanja čeka nas Hrvatska, momčad koja je najbolje upravljala naslijeđem jugoslavenske škole, ali koja već dvadeset godina nije osvojila veliki naslov. Olimpijski pobjednik 1996. i 2004. te svjetski prvak 2003. godine, ali od tada je Hrvatska izgubila pet finala u kojima su igrali, dva na Svjetskim prvenstvima (2005. i 2009., potonje u svojoj zemlji) i tri na Europskim prvenstvima (2008. 2010. i 2020.)", piše Marca na početku pa počinje priču o Duvnjaku:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U gotovo svim tim natjecanjima, od 2008., protagonist je kapetan Domagoj Duvnjak, jedan od najistaknutijih rukometnih igrača u posljednjih petnaestak godina. Njegovu ogromnu kvalitetu uvijek je pratila sposobnost brutalne žrtve. Koliko je puta ostavljao dojam da je na rubu sloma, lica rumena od napora, a ipak je ustrajao u borbi? Dok su igrali zajedno u reprezentaciji, briljantni Ivano Balić monopolizirao je pozornost, ali je čvrstinu, pouzdanost, preuzimanje odgovornosti u odlučujućim ili kritičnim trenucima za njegov izbor uvijek preuzimao Duvnjak."

"S 35 godina Duvnjak još uvijek lovi svoj prvi naslov s reprezentacijom, ali čini se da je sve nedostižniji za Hrvatsku. Hrvatska uz Duvnjaka ima vrhunske igrače, Igora Karačića i Luku Cindrića, koji su svi srednji vanjski, iako često igraju na poziciji bekova", piše Marca i zaključuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom slučaju, Hrvatska je uvijek izazov za svakog suparnika, a budući da je ovo prva utakmica postoji nekoliko stvari na koje treba paziti."

Novi dvoboj Hrvatske i Španjolske gledajte na RTL-u od 19.45, kada počinje emisija 'Vrijeme je za rukomet'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudjelujte u kreativnom natječaju Uhvati loptu, osvoji Telemach prvenstvo te 29. siječnja budi ponosni vlasnik QLED televizora i 1 godine besplatne pretplate na EON TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo