Kokice izgubile i od europskih prvakinja

Rukometašice Podravke Vegete u 4. kolu Lige prvakinja izgubile su kod kuće od europskih prvakinja, norveškog Larvika (21:24). I dalje imaju tek bod te su posljednje u skupini.

29.10.2011.
22:10
VOYO logo

Tako blizu, a opet tako daleko. Čudo se u Koprivnici ipak nije dogodilo, aktualne europske prvakinje pobijedile su rukometašice Podravke Vegete s 21:24 (11:11) i nakon četvrtog kola Lige prvakinja ostavile ih na samo jednom osvojenom bodu u skupini B.

"Žao mi je jako, vidjelo se da se možemo nositi s njima, ali očito nam nedostaje malo više samopouzdanja i sigurnosti u napadu. Kao da kod nas u ključnim trenucima uđe neki strah, dok Larvik cijelu utakmicu igra opušteno", izjavila je najbolja domaća igračica Sanja Damnjanović, koja je postigla devet pogodaka, od čega četiri iz sedmeraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako su znali da Norvežanke imaju najbolju kontru na svijetu, ali da je to jako teško zaustaviti. Zahvalila je vjernoj publici na podršci i obećala da se neće predavati do zadnjeg trenutka, dokle god postoje bilo kakve šanse za treće mjesto.

Početak utakmice nije naslučivao takav scenarij. Kokice su odlično krenule, držale minimalno vodstvo, a u 19. minuti imale su i priliku za četiri pogodaka razlike, bilo je tada 8:5, no ponovno loša Lidija Horvat promašila je gol. Inače, Horvat je na utakmici imala šut 0:5, ukupno gledano u četiri utakmice došla je na katastrofalnih 2:26.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezina loša igra definitivno je kumovala preokretu Larvika. Gošće su do poluvremena uspjele izjednačite, a u nastavku su pametnom igrom držale vodstvo. Iako su se kokice pred kraj zamalo vratile u igru, snage ni znanja više nije bilo. Osim Damnjanović, u domaćim redovima prednjačile su Tatari i Gaće sa četiri pogotka, dok je kod Larvika najefikasnija bila Kristiansen sa šest pogodaka.

Rukometašice Viborga i Krima odigrale su 28:28 u ogledu 4. kola B skupine Lige prvakinja, u kojoj je ranije Larvik kao gost pobijedio našu Podravku Vegetu s 24:21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliki bod osvojile su slovenske prvakinje na gostovanju u Danskoj, uzevši u obzir da je Viborg otvorio utakmicu s vodstvom 7-0, a sedam golova razlike imao je i na poluvremenu (16-9). Ipak, gošće su u nastavku malo po malo smanjivale zaostatak, a na kraju uspjele i izjednačiti, jednom čak i povesti, ponajviše zahvaljujući hrvatskoj reprezentativki Andreji Penezić, koja je s osam pogodaka bila prvi strijelac svoje ekipe. Zanimljivo da je Penezić zabila Viborgu osam golova i u prvom međusobnom ogledu ovih ekipa, u kojem je Krim kao domaćin pobijedio s 31-25. Kristina Franić postigla je za Krim četiri pogotka, a svoj obol osvojenom bodu Ljubljančanki dala je i treća hrvatska reprezentativka u Krimu, golmanica Jelena Grubišić, zbog nekih važnih obrana u drugom poluvremenu. Penezić je kod rezultata 28-28 čak mogla osigurati i vodstvo svojoj ekipi, možda i pobjedu, ali tada nije uspjela zabiti gol. Larvik predvodi skupinu sa 6 bodova, slijede Krim s 5 i Viborg s četiri boda, dok je naša Podravka Vegeta posljednja sa samo jednim bodom. U sljedećoj rundi će Krim 5. studenog ugostiti ekipu Podravke. Rukometna Liga prvakinja, 4. kolo skupine B: Podravka Vegeta – Larvik 21-24 Viborg – Krim 28-28 Redoslijed: 1. Larvik 6, 2. Krim 5, 4. Viborg 4, 4. Podravka Vegeta 1

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201110150260006 arti-201110020455006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo