IZBORNIK SMIRUJE EUFORIJU: / Hrvatskoj nakon senzacije na otvaranju prijete svjetske prvakinje; 'Za naše cure je to izuzetan test'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska i Nizozemska igrale su osam puta do sada na velikim natjecanjima

5.12.2020.
18:10
Profimedia
VOYO logo

Dan nakon pobjede nad Mađarskom vrijeme je da smirimo euforiju, kazao je izbornik hrvatske ženske rukometne reprezentacije NenadŠoštarić uoči dvoboja 2. kola EURA u Danskoj protiv Nizozemki u nedjelju.

Pred hrvatskim rukometašicama, nakon senzacionalnog izdanja protiv Mađarske u petak, novi je veliki izazov na Europskom prvenstvu u Danskoj. Čekaju ih svjetske prvakinje – Nizozemke, a to je sastav koji je posljednjih šest velikih svjetskih natjecanja (Olimpijske igre, svjetska i europska prvenstva), osvojio pet medalja i jedno četvrto mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Dansku su doduše doputovale bez nekoliko jakih aduta s kojima su donijeli zlato iz Japana prošle godine na Svjetskom prvenstvu, ali još uvijek je to iznimno moćan sastav. U toj ekipi više nema Nycke Groot koja je završila reprezentativnu karijeru. Ozlijeđene su Estevana Polman koja je bila MVP prošlog Svjetskog prvenstva i i Delaila Amega, a s rukometom je prestala Maura Visser. Ali tu su sjajne Lois Abbingh, najbolji strijelac svjetskog natjecanja u Japanu i rukometašica koja je postigla pobjedonosni pogodak protiv Španjolske u finalu, Kelly Dulfer, Laura van der Heijden, Danick Snelder, Angela Malenstein, vratarka Tess Wester", kazao je Šoštarić.

Dvije utakmice u dva dana

Zbog problema s koronavirusom u reprezentaciji Srbije, Nizozemska će sa Srpkinjama igrati subotu, pa će svjetske prvakinje imati dva susreta u dva dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sutra nas već čeka Nizozemska, želimo pokazati da znamo igrati rukomet. Igramo protiv svjetskog prvaka i za naše cure je to izuzetan test da vidimo koliko možemo napraviti. Danas Nizozemska igra sa Srbijom, i to ćemo također pogledati uz još neke analize. Vjerujem da ukoliko trkački budemo dobri, da nam ne zabiju puno polukontri i kontri, onda možemo odigrati dobru utakmicu“, zaključio je hrvatski izbornik.

Inače, Hrvatska i Nizozemska igrale su osam puta do sada na velikim natjecanjima, a svatko ima po četiri pobjede. Posljednje hrvatsko slavlje (29-28) bilo je prije šest godina u Varaždinu na Europskom prvenstvu koje smo zajednički organizirali s Mađarskom. Na Europskom prvenstvu u Francuskoj prije dvije godine Nizozemke su slavile s 34-23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velika pobjeda nad Mađarskom, sretne smo i ponosne, ali znamo da je to tek početak i da moramo ostati s dvije noge čvrsto na zemlji. Sutra kao i uvijek, moramo dati sve od sebe, teška je utakmica pred nama, ali vjerujem da ćemo pokazati kako se držimo sa svjetskim prvakinjama", kazala je reprezentativka Hrvatske Ana Debelić.

Utakmica Hrvatska - Nizozemska igra se u Koldingu s početkom u 18.15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo