IVANO BALIĆ TREBAO JE PREUZETI HRVATSKU, NO POJAVIO SE VELIK PROBLEM: / Iz Saveza objasnili zašto on nije mogao biti izbornik

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Iz Saveza su kazali da je njegovo postavljanje na izborničku funkciju bilo nemoguće

28.1.2021.
13:51
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija dobila je novog izbornika. Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici prihvatio je ostavku izbornika Line Červara, koju je ovaj najavio usred Svjetskog prvenstva u Egiptu, nakon što je njegova, sada već bivša, ekipa izgubila od Argentine u drugom krugu.

Pomalo paradoksalno, ali upravo je Lino Červar, kao koordinator muškog rukometa pri HRS-u, bio zadužen za odabir svog nasljednika, a šefovima je predložio trojicu potencijalnih kadndidata. To su bili Hrvoje Horvat, Slavko Goluža i Ivano Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Lino CERVAR (Coach), Domagoj DUVNJAK (5) during the IHF World Championship 2021 Egypt, Main Round, Denmark vs Croatia, Cairo Stadium Hall 1, Cairo, Egypt, 25.01.2021, Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Balić nije imao 'papire'

Navodno je najbolje kotirao ovaj potonji, ali iz Saveza su kazali da je njegovo postavljanje na izborničku funkciju bilo nemoguće.

"Nakon iscrpne rasprave te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić, nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije. Od dvojice preostalih kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio Odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije", poručili su iz Saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvoje Horvat se ujedno odmah i oglasio te se zahvalio na povjerenju.

"Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima, i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja, i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo