UOČI EURA / EHF odao počast rivalstvu Balića i Karabatića: 'To su bila dva supermena, nitko ne zna tko je bio bolji od njih'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Balić je bio peterostruki MVP raznih natjecanja, ali nikad nije osvojio Europsko prvenstvo

5.1.2022.
11:14
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Europsko rukometno prvenstvo je iza ugla, a EHF je na svojim stranicama objavio tekst o najžešćim rivalstvima na svojim natjecanjima. Naravno, jedno od njih je i rivalstvo Ivana Balića i Nikole Karabatića.

"U kasnim 2000-im godinama ova je bitka naelektrizirala rukometni svijet. Dvojica maestra predvodila su svoje reprezentacije i niste mogli reći tko je bolji igrač od njih. Balić je bio peterostruki MVP raznih natjecanja, ali nikad nije osvojio Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karabatić je bio dvaput MVP turnira, bio je triput IHF-ov igrač godine te je u svoje vitrine pospremio 10 zlatnih medalja – i još uvijek igra“, stoji u tekstu koji je objavio EHF.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvojica supermena

"Povijest rivalstva između ova sva supermena počela je 2006. godine na europskom prvenstvu, kad je Francuska pobijedila Hrvatsku u polufinalu u Švicarskoj i tako započela put prema svom prvom trofeju u povijesti. Hrvatska je 2008. godine bila druga, ispred Francuske koja je osvojila brončanu medalju.

2010. godine Francuska je osvojila Europsko prvenstvo, a Balić i društvo opet su se zadovoljili drugim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baliću je najteži poraz protiv Karabatića bio u finalu Svjetskog prvenstva 2009. godine u Zagrebu. Francuska je tad uzela zlatnu medalju, a Balić je u jednom trenutku bacio svoju srebrnu medalju. Francuska je Hrvatsku dvaput izbacila s Olimpijskih igara – u Pekingu i u Londonu – oba puta u polufinalu“, stoji u tekstu Europske rukometne federacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo