IHF UZVRATIO UDARAC HRVATSKOJ! / Izbornik i igrači napali suce, stigao žestok odgovor o kojem će još biti riječi

Image
Foto: AFP/PIXSELL

Predsjednik IHF-a Hassan Moustafa potvrdio je kako je pokrenuta istraga protiv Hrvatske

23.1.2019.
8:40
AFP/PIXSELL
VOYO logo

Disciplinska komisija IHF-a pokrenula je istragu protiv Hrvatske zbog onog što se događalo za vrijeme i nakon utakmice protiv Njemačke čijim je ishodom hrvatska rukometna reprezentacija ostala bez plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva.

Javlja to RTL dodajući da je delegat prijavio Hrvatsku zbog viđenog te da će Disciplinska komisija IHF- donijeti odluku i, bude li to smatrala potrebnim, ispitati prijavljene članove hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SAVEZ OBJAVIO VIDEO S DESET SITUACIJA U KOJIMA JE HRVATSKA OŠTEĆENA: /

Ovaj krunski dokaz poslan je IHF-u

Image
SAVEZ OBJAVIO VIDEO S DESET SITUACIJA U KOJIMA JE HRVATSKA OŠTEĆENA: /

Ovaj krunski dokaz poslan je IHF-u

'To nije u redu'

'Predsjednik IHF-a Hassan Moustafa potvrdio je kako je pokrenuta istraga protiv Hrvatske, ali i da on osobno nije u to uključen, već je sve u ingerenciji Disciplinske komisije koja će donijeti konačnu odluku', navodi izvor, dok Sportnet donosi njegovu izjavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Suci griješe, treneri griješe i igrači griješe. Kada izgubiš utakmicu, kriviš suce što po mom mišljenju nije u redu. Imamo respekt za Hrvatski rukometni savez i za igru hrvatske reprezentacije, mi smo vrlo fer i korektni i sve reprezentacije jednako tretiramo. IHF ne krši olimpijski duh, nekorektno je da itko kaže kako je IHF rekao sucima da moraju suditi tako i tako, jako sam tužan što to čujem."

"Ljudski je pogriješiti. Suci iz Danske su među najboljima na svijetu, vjerujemo njima i danskom narodu. Ne možemo reći da nikada neće biti pogrešaka, ovo je ljudska pogreška. Postoji pritisak publike, igrača i trenera stoga su pogreške moguće", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Červar bio posebno žustar

Posebno žustri u kritiziranju danskog sudačkog para Hansen-Gjeding bio je Lino Červar koji se nije mogao zaustaviti u sipanju žuči nakon ogleda. Dio onoga što je rekao bilo je i ovo:

"Moram to reći javno i glasno. Ovo je bila pljačka koju je vidio cijeli rukometni svijet. Oni i Danci su nam oteli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. Mi smo zaslužili pobjedu. To treba javno reći bez da se itko uvrijedi da amateri suci odlučuju o našim sudbinama. To je nedopustivo. Ne može ovakav njihov nasilnički nastup oduzeti nama pobjedu. Mi smo jučer loše igrali, a danas smo ih nadigrali. Ovo je nedopustivo. Mi građani Hrvatske moramo se boriti za dostojanstvo i ne dopustiti da nas se krade javno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram čestitati igračima. Oni su herojski odigrali. Toliko smo se trudili da ispravimo onu zadnju utakmicu, a ovo danas bila je jasna krađa. Bez potrebe je bilo igrati kad znamo što će se dogoditi. Unaprijed se zna pobjednik. Ove suce treba po meni odmah eliminirati iz sudačke organizacije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo Svjetsko prvenstvo je ujedno i kvalifikacijsko za Olimpijske igre u Tokiju. A ja sa 45 godina trenerskog iskustva mogu reći da je narušena olimpijska povelja, pravo svakog sportaša na ravnopravnost. Nema u sportu malih i siromašnih zemalja, barem ne bi tako trebalo biti, a danski suci su večeras jako oštetili hrvatsku reprezentaciju i ugrozili moje i pravo mojih igrača na Olimpijske igre. Ne mogu amateri odlučivati o sudbini sportaša."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječi nisu birali niti neki igrači, ali niti Červarova desna ruka Davor Dominiković kao niti direktor reprezentacije Igor Vori.

"Ovo na kraju sa sucima je samo odraz što se događa u rukometu. Ovo što su oni radili zadnjih 10 minuta… Svima koji razumiju rukomet je jasno. To je bila jako loša reklama za rukomet. Ako su oni sve ovo organizirali da bi prošli, trebali su nam reći prije", bile su Vorijeve misli, dok je Dominiković dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu ništa govoriti o danskim sucima. Ne mogu reći da su u četiri navrata sudili u korist Njemačke. Ne mogu reći da je to imalo izravan utjecaj na konačan rezultat. Ne mogu reći mnogo onoga što želim. Ovo je jedan od razloga zašto naš sport ide u grob. Ovo je poruka svim ljudima."

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo