IHF POGODOVAO DOMAĆINIMA I ŠOKIRAO SVOJIM SHVAĆANJEM I VIĐENJEM I OVOG SP-A: / Promijenili termin ključne utakmice Hrvatske

Image
Foto: AFP

Svjetska rukometna organizacija pogoduje domaćinima

18.1.2019.
17:24
AFP
VOYO logo

Međunarodna rukometna federacija objavila je detaljan raspored, pa na njihovoj službenoj stranici stoji da će Hrvatska s Njemačkom igrati u 20.30, a s Francuskom u 18 sati. Hrvatska rukometna reprezentacija je rano jutros iz Münchena otputovala u Köln, gdje 20. siječnja u 18 sati slijedi prvi ogled skupine I s Brazilom.

Superderbiji protiv Njemačke i Francuske

Nakon toga uslijedit će dva superderbija s Njemačkom dan kasnije te s Francuskom u srijedu. Više o tome možete pročitati - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Croatia's coach Lino Cervar reacts during the IHF Men's World Championship 2019 Group B handball match between Spain and Croatia at the Olympic Hall in Munich on January 17, 2019. (Photo by Christof STACHE / AFP)

SVE O 26. SVJETSKOM RUKOMETNOM PRVENSTVU U DANSKOJ I NJEMAČKOJ PROČITAJTE - OVDJE.

U četvrtak pisalo jedno, a onda se satnca promijenila

Iako se prema prvotnom planu koji je sastavljen prije početka Svjetskog prvenstva klasik Hrvatske i Francuske u drugom krugu u Kölnu trebao igrati u srijedu od 20.30, očekivano je došlo do promjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već u četvrtak na službenim stranicama IHF-a i službenom siteu SP-a stajao je raspored i satnica održavanja utakmica, no ona se u međuvremenu promijenila...

Očito IHF pogoduje domaćinima jer SP, kako to šefovi IHF-a očito shvaćaju, "ne bi uspio", pa je taj "prime time" termin očekivano dala Nijemcima koji će igrati protiv Španjolske, dok će dva i pol sata ranije, od 18.00, na teren Hrvati i Francuzi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moramo pobijediti ili Njemačku ili Francusku uz - Brazil

Inače, Kaubojima za siguran prolaz u polufinale turnira u drugom krugu natjecanja trebaju još dvije pobjede. Znači, uz pretpostavku da ćemo u nedjelju svladati iznenađenje turnira Brazil (momčad koja nikako nije za podcijenjivanje, ali realno je slabija od Hrvatske), naši rukometaši moraju pobijediti u jednoj od dvije paklene utakmice protiv domaćina Njemačke i već spomenute Francuske, branitelja naslova prvaka svijeta iz 2017. godine.

Image
Foto: AFP

Germany's goalkeeper Andreas Wolff reacts during the IHF Men's World Championship 2019 Group A handball match between Germany and France at the Mercedes-Benz Arena in Berlin on January 15, 2019. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)

Stoga su upravo te dvije utakmice, superderbiji SP-a, označene kao one ključne. Nadamo se kako ćemo u Kölnu već nakon Nijemaca imati osiguranu kartu za borbu za medalje, pa ćemo uživati u "Clasicu" što sudar Francuske i Hrvatske i jest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I u Francuskoj je bilo nelogičnosti

Nije ovo prvi put da IHF ima drugačije poglede na SP. Prije dvije godine u Francuskoj Kauboji su također imali probleme na turniru. Nakon poraza u polufinalu natjecanja Hrvatska je imala samo 20 sati do utakmice za treće mjesto.

"Ma ovo je dno dna. Rukomet gubi smisao na ovaj način. Francuska između polufinala i finala ima tri dana odmora, a mi samo 20 sati. Potpuno besmisleno. Ne znam kome to ide u prilog, rukometu sigurno ne", kazao je prije dvije godine u RTL-ovoj emisiji `Vrijeme je za rukomet, legendarni bivši hrvatski rukometaš Mirza Džomba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Croatia's Zlatko Horvat celebrates scoring during the IHF Men's World Championship 2019 Group B handball match between Spain and Croatia at the Olympic Hall in Munich on January 17, 2019. (Photo by Christof STACHE / AFP)

Dva polufinala u dva dana?!

Podsjetimo, Hrvatska je u Pariz na polufinale protiv Norveške putovala vlakom u srijedu ujutro. Iz Rouena do Montpelliera došli su avionom, no, TGV je bio realnija i jednostavnija opcija jer su i čelnici IHF-a iz skupine u Montpellieru išli na isti način. Ono što je tada bilo sporno je to da je "francusko SP 2017." bilo prvo na kojem su se dva polufinala igrala u dva dana.

To nije baš bilo u redu jer takva situacija stavlja reprezentacije u neravnopravnu situaciju. Glavni razlog opet je bio novac jer je domaćinu bilo isplativije da se kultni Bercy puni i prazni dva dana, a ne samo jedan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


  • Raspored: 20. siječnja 2019. 18.00 Brazil – Hrvatska
  • 21. siječnja 2019. 20.30 Hrvatska – Njemačka
  • 23. siječnja 2019. 18.00 Francuska – Hrvatska


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo