IZ NJEGOVIH USTA... / Igor Karačić za RTL nagovješta kraj dugog posta: 'Hrvatska može napraviti nešto veliko!'

Rukometna reprezentacija četiri godine nije osvojila medalju na velikom natjecanju

28.12.2019.
19:51
VOYO logo

Još je samo 12 dana ostalo do početka rukometnog prvenstva, a pripreme Hrvata u Poreču sve su oštrije. Na treningu je stradao Matej Hrstić, ali otkazivanje Eura za sada ne dolazi u obzir.

U Poreč je stigao i najbolji igrač prošlogodišnje Lige prvaka Igor Karačić koji za RTL kaže da Hrvatska može napraviti nešto veliko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borbeno je počelo? Pa je ali moramo čuvati se da se ne povrijedimo, imamo već lošeg iskustva", kaže izbornik Lino Červar.

Hrstić je pobliže pogledao lakat JosipaŠarca, ali osim ne baš lijepe masnice, većih posljedica nema i lijevi vanjski se vratio treninzima. Nakon otkazivanja Mihića i Milete, novih otkazivanja nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki ključni igrači tu su došli zdravi. Mučimo svi muku s nekim sitnim ozljedama, mislim da nas to ne bi trebalo izbaciti s puta koji imamo zacrtan u našim glavama", govori Igor Karačić.

Put koji za rukometaše počinje devetog siječnja u Grazu, u skupini s Crnom Gorom, Bjelorusijom i Srbijom. Koja Kaubojima ne bi trebala stvarati probleme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naoko je laka, ali mi točno znamo tko je Crna Gora i Srbija i Bjelorusija. Pogotovo sa Srbijom znate da će to biti utakmica jako jako borbena, velikogintenziteta", dodaje Karačić.

Ždrijeb je pomazio Hrvate. Jer, prođu li svoju skupinu, ući će u novu s najbolje dvije momčadi iz skupina B i C. Od svih ovih imena, iskaču tek Španjolska i Njemačka kao glavni konkurenti za polufinale. Svi ostali – Francuska, Danska, Norveška, Švedska... u drugom su dijelu ždrijeba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne smijemo mi razmišljati ni o drugoj grupi, ni o polufinalu. Jer puno se priča o tom polufinalu, jednostavno korak po korak, jednostavno tako možemo napredovati i napraviti nešto veliko", navodi Karačić.

Koliko veliko? Za igrače je to medalja, izbornik želja nema jer na treninzima još uvijek nisu kompletni, čeka se društvo iz njemačke Bundeslige koje predvodi Domagoj Duvnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja moram prije vidjeti u kakvom stanju dolaze igrači koji igraju u Bundesligi. Moram ih vratiti u naše ozračje. To jest, u naš sustav igre", riječi su Line Červara.

Sustav koji čeka medalju četiri godine. Najduži je to post bez odličja u ovom mileniju. I vrijeme je da stane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo