I DALJE SU JEDNOSTAVNO NEDODIRLJIVI: / Francuski rukometaši osvojili šesto svjetsko zlato!

Image

Rukometaši Francuske obranili su naslov svjetskih prvaka nakon što su u finalu SP-a u Parizu svladali Norvešku sa 33-26 (18-17).

29.1.2017.
19:00
VOYO logo

Francuzima je ovo šesti naslov svjetskih prvaka u rukometu, a četvrti na posljednjih pet SP-a. Bili su najbolji 1995., 2001., 2009., 2011., 2015. i 2017. Za Norvežane je srebrna medalja prvo odličje u povijesti.

Norveška je bolje otvorila finale, brzom igrom u napadu i zahvaljujući odličnom Bergerudu na golu držala je prednost većim dijelom prvoga poluvremena, u nekoliko je navrata imala i tri pogotka prednosti, a ključni potez u završnici prvog poluvremena povukao je francuski izbornik Dinart koji je na gol umjesto neraspoloženog Omeyera postavio Gerarda. Drugi francuski vratar je s nekoliko obranjenih "zicera" omogućio suigračima lagane golove iz protunapada kojima su već do poluvremena stigli do prednosti od 18-17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

DOMINACIJA KOJA TRAJE: Ovako slave francuski rukometaši

Image

DOMINACIJA KOJA TRAJE: Ovako slave francuski rukometaši

Francuska je prvo poluvrijeme zaključila serijom 5-1, a istom takvom serijom je otvorila i nastavak pa je već u 37. minuti imala vodstvo od 23-18. To je praktički "slomilo" Norvešku koja do kraja utakmice više nije uspjela prići bliže od tri razlike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikola Karabatić je sa šest golova predvodio Francusku, po pet su dodali Kentin Mahe, Michael Guigou i Valentin Porte. Kod Norveške je Kent Robin Tonnesen zabio pet golova, a po četiri Bjarte Myrhol, Kristian Bjornsen i Espe Lie Hansen.

Brončanu medalju osvojila je Slovenija koja je u susretu za treće mjesto u subotu svladala Hrvatsku sa 31-30. I za Sloveniju je ovo prvo odličje sa svjetskih prvenstava, dok je Hrvatska ostala na jednom zlatu, tri srebra i jednoj bronci. Posljednju medalju Hrvatska je osvojila 2013. godine kada je bila treća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačan poredak:

1. Francuska 2. Norveška 3. Slovenija 4. HRVATSKA 5. Španjolska 6. Švedska 7. Mađarska 8. Katar 9. Njemačka 10. Danska 11. Bjelorusija 12. Rusija 13. Egipat 14. Island 15. Makedonija 16. Brazil 17. Poljska 18. Argentina 19. Tunis 20. Saudijska Arabija 21. Čile 22. Japan 23. Bahrain 24. Angola

Tekst se nastavlja ispod oglasa


FRANCUSKA - NORVEŠKA 33-26 (18-17)

60. minuta: KRAJ UTAKMICE! FRANCUSKA OSTAJE SVJETSKI PRVAK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: Igrat će se još dvije minute, čeka se kraj i francuska proslava. Rezultat je 33-26 nakon Karabatićevog gola.

54. minuta: Dvoarana slavim rezultat je 32-24 nakon gola s crte Sorhainda. Gerard ponovno neumoljiv na svom golu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Deset minuta prije kraja utakmice rezultat je 28-23 za Francusku koja je na pragu osvajanja šestog svjetskog zlata. Remili za najvećih +6, potom Karabatić i za +7. Gerard je zaključao svoja vrata. Upisao je osmu obranu uz postotak uspješnosti od 38 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Novih +4 za Francusku donosi Mahe sa sedam metara. U sedmercima je 5-0 za domaćine.

41. minuta: U listu strijelaca upisali su se Bjornsen i Sorhaindo, Francuska drži +5. Golovi padaju kao na traci - O'Sullivan, Fabregas, pa Tonnesen koriste svoje prilike. Norveška na -3 nakon gola Myrhola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

36. minuta: Francuska igra agresivniju obranu nego u prvom dijelu i to donosi rezultat. Norveška u ovim trenucima nema odgovora i prvaci nakon Porteova gola dolaze do prednosti od pet razlike.

31. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme! Silovit start Francuske, Guigou zabija dvaput, smanjuje na 20-18 Myrhol. Remili i ponovno Guigou, uz sjajnog Gerarda na vratima donose +4 za branitelje naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30. minuta: Dvanaesti gol Norveške izvana. Sjajno je zabio Tangen za 17-16. Karabatić precizan. U posljednoj sekundi zabija Porte. Francuska je napravila seriju 4-1 pred kraj prvog dijela i na odmor ide s prednošću 18-17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

28. minuta: Gerard povezuje dvije obrane, a šesti sedmerac za Francusku sada u gol posprema Mahe. Opet Gerard, ovaj put skida zicer. Iz kontre poravnava Mahe.

23. minuta: Fantastično igra Norveška. Nakon što su domaćini smanjili preko Narcissea, munjevit odgovor stigao je preko Tangena. Prvim gol Abaloa Francuska smanjuje na 13-15. Precizni Myrhol i Narcisse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21. minuta: Sagosen pogotkom drži Norvešku na +2. Čini to svojim obranama i Bergerund, koji ih i veže i sad ih ima sedam. Za +3 Norveške precizan je Tangen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

17. minuta: Remili iz drugog pokušaja smanjuje rezultat u utakmici strahovitog tempa. Hansen vraća s devet metara. Porte na drugoj strani za 11-12.

13. minuta: Sorhaindo svojim prvim golom smanjuje prednost Norveške. Hansen vraća. Već peti sedmerac za Francusku, drugi promašaj, odnosno obrana Christensena na Giogouovom pokušaju. Omeyera je na drugoj strani svladao raspoloženi Hansen. Porte za -2, Mahe za -1, ali hitri Norvežani preko Tonnesena pogađaju za 11-9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9. minuta: Norveška bez respekta prema peterostrukim svjetskim prvacima. Myrhol je pogodio za 6-4. Guigou smanjuje sa sedam metara, no +2 u korist Norveške odmah vraća Jondal. Guigou opet precizan sa sedam metara, hitri Tonnesen neumoljiv na drugoj strani za 8-6.

7. minuta: Rezultat je izjednačen, 4-4. Hansen i Jondal zabili su za Norvešku, Karabatić je također stigao do drugog gola, a među strijelce se za izjednačenje upisao i Remili. Ubrzo novi gol Norvežana, ovaj puta preko Bjornsena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. minuta: Žestok početak utakmice. Nakon uvodne tri minute vidjeli smo već četiri gola. Hansen i Tonnesen pogodili su za Norvešku, Karabatić i Mahe za domaćina.

1. minuta: Utakmica je započela!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je spremno za završni spektakl, a poznate su i postave s kojima reprezentacije kreću u ogled.

FRANCUSKA:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NORVEŠKA:

Domaćin turnira i branitelj naslova prvaka favorit je ogleda u kojem će tražiti šesto svjetsko zlato u sedmom finalu na svjetskim prvenstvima. S druge strane centra stoji Norveška koja dosad nikad nije osvojila svjetsku medalju i čiji je najbolji rezultat s turnira ove jakosti dosad bilo šesto mjesto iz 1958. godine.

Turnir u Francuskoj uživo je pratilo 539,943 posjetitelja kroz 84 odigrane utakmice, službena je potvrda organizatora. Ukupno su 23 susreta odigrana pred rasprodanim dvoranama, a takva će biti i ova.

Dodajmo i da će ovo biti ukupno 50. međusobni ogled ovih dviju reprezentacija računaju li se službene i prijateljske utakmice. Trenutačan omjer na strani je Francuske koja je slavila 29 pobjeda uz tri remija. Norveška je 18 puta bila bolja.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo