Play ponuda

REAKCIJA IZBORNIKA / Hrvoje Horvat nakon velike drame i remija Hrvatske protiv Nizozemske: 'Cilj nam je bio osmo mjesto'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon utakmice izbornik Hrvoje Horvat komentirao je utakmicu i nastup svojih igrača za RTL

26.1.2022.
19:29
Sanjin Strukic/PIXSELL
Play ponuda

Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je svoj nastup u drugoj fazi rukometnog Eura remijem s Nizozemskom 28:28. Hrvatska je odigrala podosta dramatičnu utakmicu u kojoj je u jednom dijelu vodila, zatim dugo gubila, da bi se na koncu odlijepila i do kraja igrala praktički gol za gol s Nizozemcima. Nakon velike drame u posljednjim trenucima utakmice Nizozemci su ipak izvukli remi.

Nakon utakmice izbornik Hrvoje Horvat komentirao je utakmicu i nastup svojih igrača za RTL.

"Bitno je da smo se borili do zadnje sekunde. Cilj nam je bio osigurati osmo mjesto. Znali smo da nas plus šest vodi do sedmog mjesta, ali nismo uspjeli, a bili smo na dobrom putu. Na kraju smo zadnjim atomima snage uspjeli zadržati taj bod koji nas drži iznad Crne Gore i Nizozemske", rekao je Horvat.

Rezime prvenstva

Upitan je zatim za rezime prvenstva i ocjenu nastupa svoje ekipe.

"Teško pitanje, borili smo se sa svim i svačim. Taj koronavirus nam je režirao cijelo prvenstvo. Mislili smo da neće biti tako. Pokazali smo srce i koliko je nama stalo do dresa, upadali su nam preko noći igrači. Jedna specifična situacija, vodiš jednu ekipu koju nikad nisi vodio, koja se skrpa noć prije utakmice. To se ne događa niti na amaterskoj razini u klubovima, a kamoli na prvenstvu", veli izbornik.

Kako je zadovoljan mladim igračima.

"Mi nismo taj prvotni popis napravili bezveze, znali smo da to treba biti miks iskustva i mladosti, zato su bili inicijalno Cindrić i Duvnjak. A sada su nam isplivala neka dodatna imena, ali da ovih 16 tu nije bilo da je došlo novih 16 sigurno bi netko isplivao, tako da je teško reći", rekao je Horvat.

Perspektivna budućnost

Tko ga je oduševio?

"Svi koji su nam uletjeli svi su oduševili, pokazali su veliko srce, trebate doći ovdje zdravi, znat da je žarište korone i odigrat jednu utakmicu i bolesni se vratit. Jako dobro je svoju minutažu iskoristio i Lučin i Srna i Jelinić i Martinović je poboljšao obranu pogotovo u obrani i Maraš je tu, šteta za Halila što se ozljedio", kazao je.

Na kraju je rekao kako vidi perspektivu u reprezentaciji.

"Svaka škola košta, mi smo svjesno ušli u uvođenje mladih igrača, u savezu promišljamo dugoročno, sada to javnost i vidi. mislimo da se ovi dečki mogu vratit i s olimpijskom medaljom oko vrata, na svim razinama sada radimo isto i kada nam se događaju ovakvi upadi dolaze nam igrači koji već znaju što trebaju raditi u A selekciji. Bez podrške Saveza i stožera ne bi izdržali ovako dugo", zaključio je.

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Play ponuda
Play ponuda