igor karačić za vijesti.hr / Hrvatski 'vojnik' primjer je svima: 'Ozlijeđen sam, ali reprezentaciju nisam mogao odbiti'

Image
Foto: AP images

Iako vuče ozljedu ramena, Igor Karačić nije previše dvojio oko toga hoće li pomoći Hrvatskoj u dvomeču sa Srbijom

14.4.2019.
14:30
AP images
VOYO logo

Muči se na terenu i izvan, vidi se da nije pravi jer mu rame ne da mira, ne trenira i dugoročno to nije najsretnije rješenje ni za njega ni za klub. Međutim, tu je u reprezentaciji i pomaže kapetanu Duvnjaku koliko može, pogotovo dok nema Cindrića Nekad je to učinkovitije, nekad malo manje, kao u Beogradu, ali opet su na kontu ostala tri gola, a Hrvatskoj samo bod.

Hrvatski inat

"Mi smo i očekivali takvu utakmicu. Ne želim ulaziti u razloge problema, ali ima ih kao što je slab protok lopte i obrana koja je dopustila previše laganih golova. Imamo dosta prijatelja među srpskim reprezentativcima i znali smo koliko su opasni jer su mladi i gladni uspjeha, žele se pokazati na ekipi poput Hrvatske. No sada smo kod kuće i idemo ispraviti sve greške koje smo tamo napravili", najavio nam je vrlo samouvjereno Igor Karačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad se to sve zbroji, ispada da Srbi danas nemaju šanse?

"Trebalo bi biti lakše, no neće oni doći s bijelom zastavom. Čitali smo njihove izjave da će proraditi srpski inat, ali morat će se upaliti i hrvatski."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za promjenu i bolje zatvaranje crte da ne bi se Pešić prodao u PSG?

"Ma, zatvorit ćemo sve."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Karačić ozljedu vuče još od SP-a (Davor Javorović/PIXSELL)

Rame?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mučim se već dva mjeseca, još od utakmice sa Švedskom na SP-u. Nisam u punom trenažnom procesu, odigram utakmicu za klub, ali reprezentaciji nisam mogao reći ne."

Još teže kad nema Cindre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema ni Pavlovića koji je u krugu, Mandalinića, Sliškovića... Puno onih koji mogu pomoći, ostalo nas je malo i svi imaju probleme, od Duleta, Mamića, mene, ali tu smo uvijek kakvi god problemi bili."

A financijski muče vaš novi klub Kielce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrijeme za promjenu

"Došlo je vrijeme da promijenim sredinu, sedam sam godina bio u Vardaru, a sada sam potpisao na tri za Kielce, to mi je novi moritv i nova energija. Nadam se da će i tamo biti lijepo kao što je u Skoplju."

Još kad bi se opet udružila veza iz Vardara?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razgovarao sam baš s Lukom prije nekoliko dana i poželio sam mu da ostane u Kielcu. S njim bismo bili puno jači, a to je dobro i za reprezentaciju."

Dobro gura i Vardar ove sezone, može li opet do Kölna?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Može iako smo ostali bez ključnih igrača, na srednjem smo ostali samo Staš (Skube nap. a.) i ja, Borozan više nije u sastavu, ozlijedio nam se i Dissinger koji bi se mogao vratiti do Kölna, ali izdržali smo sve probleme, i ove ćemo."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo