HRVATSKI RUKOMETAŠI OTPUTOVALI U ŠVICARSKU: / 'Nismo znali s kojom ćemo reprezentacijom ići. Imamo problema, ali...'

Image
Foto: PIXSELL

'Ostali smo bez dosta bitnih igrača koji neće ići. To su Cindrić, Karačić, Marić, Pavlović. Imamo problema'

11.6.2019.
10:59
PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska muška seniorska reprezentacija je u utorak otputovala u švicarski Zug, gdje je u srijedu, 12. lipnja u 18,15 sati očekuje kvalifikacijska utakmica protiv Švicarske, a izbornik Lino Červar je suočen s problemom s obzirom da su jučer zbog ozljeda otpali Domagoj Pavlović, Marino Marić i Igor Karačić.

Image
NEOČEKIVANI PROBLEMI ZA RUKOMETAŠE UOČI KULMINACIJE KVALIFIKACIJA: /

Otpala još trojica važnih igrača

Image
NEOČEKIVANI PROBLEMI ZA RUKOMETAŠE UOČI KULMINACIJE KVALIFIKACIJA: /

Otpala još trojica važnih igrača

'Nismo znali s kojom ćemo reprezentacijom ići u Švicarsku'

"Mi moramo ići na jednu veliku homogenizaciju, veliku motivaciju i na taktičku disciplinu. Jedino s ta tri oružja, s ta tri preduvjeta možemo im se suprotstaviti. Nismo znali s kojom ćemo reprezentacijom ići u Švicarsku na tu važnu utakmicu tako da smo ostali bez dosta bitnih igrača koji neće ići. To su Cindrić, Karačić, Marić, Pavlović. Imamo problema, ali s igračima koji su ovdje smo analizirali protivnika i koliko se moglo u dva dana pripremiti i pokušati se oduprijeti protivniku", kazao je hrvatski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentativac Luka Stepančić smatra da je Švicarska ozbiljan protivnik, ali da je Hrvatska bolja momčad.

Image
Image

11.04.2019., Star Arena, Beograd, Srbija - Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., skupina 2, 3. kolo, Srbija - Hrvatska.Hrvatski izbornik Lino Cervar,Jakov Vrankovic Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

'Odlično igraju sedam protiv šest'

"Gledamo, analiziramo dosta onu utakmicu koju smo s njima odigrali u Osijeku. Na kraju smo pobijedili, ali stvarno uz puno puno muke. Odlično igraju sedam protiv šest i to se mora dobro pripremiti, jer sigurno da s igračem kao što je Andy Schmid to mogu dosta dobro odigrati. Nakon naše utakmice malo su čak i izmijenili sastav, više prilike dobili su neki drugi igrači. Trebat ćemo se dobro dobro skoncentrirati na njih, ali smatram da smo bolja ekipa, iskusnija i kvalitetnija. Ponovit ću, znamo što nam pobjeda nosi i tako ćemo ući u utakmicu", rekao je Stepančić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jakov Vranković se nada pobjedi protiv Švicarske.

"Atmosfera je uvijek odlična i trenira se uvijek u punom gasu. Kao što se već zna, osigurali smo nastup na Europskom prvenstvu, ali to prvo mjesto još nije zagarantirano, a ono nam donosi i neke povlastice. Idemo jako u tu utakmicu, nadamo se da ćemo pobijediti i sebi olakšati neke utakmice na Europskom prvenstvu", kazao je Vranković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Željko Musa očekuje jak otpor Švicaraca u čijim redovima posebno ističe Andyja Schmida.

'Njihova prednost je sigurno Andy Schmid'

"Njihova prednost je sigurno Andy Schmid, on je jedan od najboljih srednjih vanjskih u Njemačkoj, a možda i u svijetu. On je možda najjači individualac i oko njega se sve vrti. Nedostaci su možda manjak tih jakih utakmica, ali oni će sigurno ići na pobjedu. Žele se plasirati i biti što bolji u kvalifikacijama. Mi ćemo ih shvatiti ozbiljno, pripremit ćemo se za njih, pogledati koje su njihove mane, što smo mi napravili loše, a što može bolje", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči puta reprezentaciji se priključio i Ante Gadža. Nakon Švicarske, posljednji susret kvalifikacija reprezentacija igra protiv Belgije u Poreču, u nedjelju, 16.lipnja u 18,00 sati.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo