Hrvatski uragan pomeo Francuze u Novom Sadu!

Hrvatska je napokon srušila Francusku. U drugom kolu drugog kruga skupine B razbili smo ih 29:22 i došli na korak do odlaska u Beograd.

24.1.2012.
17:38
VOYO logo

Francuska na Europskom prvenstvu igra daleko ispod svojih očekivanja, upisali su već dva poraza, protiv Mađara i Španjolaca, provukli su se protiv Slovenaca, ali i takvi imaju šanse za ulaskom u polufinale.

Jasno je, dakle, da nas u Novom Sadu očekuje pravi "rat" u 60. minuta, u kojem će gubitniku vrlo vjerojatno biti zatvorena vrata polufinala, i mogućnost obrane medalje sa EP-a od prije dvije godine u Austriji (Francuzi su bili zlatni, a Kauboji srebrni).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li napokon Omeyer, Karabatić, Abalo i društvo teren nakon utakmice protiv Hrvatske napustiti pognute glave, saznat ćemo oko 20 sati.

60' - 29:22 - Digao se Lacković i pogodio za plus sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - 28:22 - Briljantni Kopljar proigrao je Horvata, koji je pogodio za plus šest.

57' - 27:22 - Drugi uzastopni sedmerac za Francuze je realizirao Fernandez. Duvnjak je s druge strane uz veliku pomoć sreće zabio iza Omeyera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - 26:21 - Bičanić je prošao kroz obranu Francuza i imamo plus šest. Sa sedam metara smanjio je Fernandez.

53' - 25:20 - Dignuo se još jednom Kopljar i pogodio . Vratio je Barachet na minus četiri, ali Vuković pogađa za plus pet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Duvnjak je isključen nakon prekršaja na Karabatiću.

51' - 23:19 - Čupić je pogodio sa sedam metara i imamo prvi put plus četiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Ostali smo s igračem manje. Vuković mora na klupu. Abalo je izborio sedam metara, ali Alilović je skinuo udarac Joliju.

48' - 22:19 - Abalo je pogodio ispod ruke Alilovića, ali na plus tri vratio je Ninčević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

47' - Zbog preranog ulaska Francuza još ćemo dvije minute imati igrača više. Prvi napad za plus četiri nismo iskoristili, pogriješio je Lacković.

46' 21:18 - Kopljar je zabio već svoj šesti gol i imamo plus tri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - 20:18 -Imamo igrača više nakon isključenja Nikole Karabatića, a to je odmah iskoristio Horvat i pogodio za plus dva.

44' - 19:18 - Čupić je pogodio sa sedam metara i opet imamo plus dva. Barachet je prekinuo hrvatsku seriju golom s devet metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

42' - 18:17 - Fantastično je obranio Alilović, a u protunapadu je Kopljar zabio za novo vodstvo Hrvatske.

41' - 17:17 - Igra se gol na gol, ovog puta za Francuze zabio je Bingo. S druge strane napokon je zabio Igor Vori, nakon lijepog proigravanja Lackovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - 16:16 - Joli je bio precizan sa sedam metara za novo vodstvo Tricolora. Ipak, odgovorili smo preko Duvnjaka.

37' - 15:15 - Čupić je zabio svoj drugi uzastopni gol i opet imamo minimalni zaostatak. Ubrzo je još imao jednu kontru i Hrvatska je opet izjednačena sa Francuzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - 13:15 - Razvukli smo obranu Francuza i ostao je veliki prostor za Čupića, koji je to iskoristio i pogodio. Ipak, vrlo brzo nam zabija Barachet.

34' - 12:14 - Francuzi nam puno zabijaju izvana. Ovog puta pogodio je Barachet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

32' -12:13 - S devet metara digao se Fernandez i zabio za plus dva Francuza. Ipak čim smo bili kompletni za Hrvatsku je zabio Kopljar.

31' - Francuzi su imali prvi napad i odmah su izborili igrača više. Zbog guranja s leđa isključen je Gojun nakon samo 24 sekunde igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraj prvog dijela. Hrvatska na odmor odlazi s minimalnim zaostatkom (11:12). Dobro smo počeli, ali crna rupa od devet minuta bez pogotka u završnici stajala nas je boljeg rezultata,

30' - 11:12 - Uz puno muke lopta je došla do Muse, koji je zabio za minimalni zaostatak Hrvatske. 15 sekundi prije kraja Onesta je pozvao minutu odmora, ali Narcisse nije realizirao posljednji napad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

29' - 10:12 - I dok se mi mučimo, Narcisse se digao i pogodio za novih plus dva Tricolora.

28' - 10:11 - Nakon gotovo devet minuta bez igre napokon smo zabili. Prošao je Vuković i prevario Omeyera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

27' - 9:11 - Francuska prvi put ima plus dva. Digao se Fernandez i prevario Alilovića.

26' - Imali smo iz kontre priliku da izjednačimo, ali je Ninčević pogodio gredu. To je već četvrti okvir gola koji gađaju Kauboji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - 9:10 - U napadu je Musa pogodio vratnicu, a iz brze kontre Bertrand Gille je zabio četvrti uzastopni gol Francuza za njihovo novo vodstvo.

23' - 9:9 - Nakon minute odmora prvo je Bertrand Gille smanjio na samo minus jedan, a onda je Abalo donio izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21' - Goluža je odlučio pozvati minutu odmora pri napadu Hrvatske za plus tri.

20' - 9:7 - Hrvatska ima plus tri. S deset metara digao se Lacković i zabio devet gol Kauboja. Ipak, Narcisse je smanjio na minus dva.

19' - 8:6 - U igru je prvi puta ušao Ivano Balić, a svoj treći gol na utakmici zabio je Marko Kopljar.

17' - Uslijedilo je razdoblje u kojem su obrane bile na razini zadatka, a veliku priliku sa šest metara zta Hrvatsku je opet promašio Vori.

14' - 7:6 - Nakon obrane Alilovića bila je prilika da odemo na plus tri, ali su Francuzi pročitali naši namjeru, a iz kontre smanjili na minus jedan preko Binga.

13' - 7:5 -Duvnjak je prošao kroz sredinu i izborio sedam metara. Loptu je uzeo Čupić i pogodio za prvo vodstvo Hrvatske od plus dva.

12' - 6:5 - Uspjeli smo izvesti prvu kontru na utakmici. Za uspješnu završnicu pobrinuo se Ivan Čupić.

11' - 5:5 - Još su jednom Francuzi odlično proigrali Sorhaindoa na crti, a on je nadmudrio Alilovića za novo vodstvo Tricolora. Ipak drugim golom na utakmici Kopljar ponovno izjednačuje rezultat.

9' - 4:4 - Kopljar je lijepo iskorstio blok pivota i prošao na šest metara te pogodio za novo vodstvo Hrvatske. Sorhaindo se dignuo s devet metara i izjednačio rezultat.

7' - 3:3 - Imali smo priliku da odemo na plus dva, ali je nakon odličnog proigravanja Duvnjaka, Vori sa šest metara točno pogodio Omeyera. Barrachet je to kaznio i donio izjednačenje Francuzima.

5' - 3:2 - Hrvatska ima prvo vodstvo. Zabio je nakon lijepog ulaska s krila Ninčević.

4' - 2:2 - Francuzi su do novog gola došli sa sedam metara, ali zasad nema rješenja za Lackovića, koji odmah pod prekršajem vraća izjednačenje.

3' - 1:1 - Abalo je donio Francuskoj vodstvo, ali odmah je istom mjerom s naše strane vratio Lacković.

1' - Hrvatska će imati prvi napad na utakmici. Krenuli smo u sastavu Ninčević, Čupić, Lacković, Duvnjak, Kopljar, Vori i Alilović. Međutim nismo uspjeli iskoristiti prvi napad, točnije Omeyer je obranio prvu loptu.

Igrači su izašli na parket. Prvo su svoju himnu čuli Francuzi, a nakon toga se dvoranom zaorila Lijepa naša.

Nakon tri pobjede u prvom krugu uslijedio je poraz protiv Španjolaca, nakon, mnogi bi rekli dobivene utakmice. Legendarno desno krilo hrvatske rukometne reprezentacije Mirza Džomba otkrio je u razgovoru za Sportski.net što očekuje od utakmice sa Francuzima.

Kako ocjenjujete dosadašnje nastupe na prvenstvu?

Sve u svemu, ja mislim da bi svi trebali ti zadovoljni. Tri utakmice smo dobili, sve su bile na knap, ali sve je išlo u našu korist. Onda je stigla Španjolska i izgubili smo dva boda u krivo vrijeme. To je najveći problem. Nije san poslužio ni ždrijeb jer su nam dvije najteže utakmice došle u krivo vrijeme, nesretna Španjolska i sada Francuska. Sada vlada određena nervoza i sigurno je teška situacija, međutim znamo na ćemu smo. Moramo dobiti Francuze, ovo je finale prije finale, i u većini slučajeva kada je bilo najteže, mi smo uvijek bili najbolji.

Vi ste u svojim izjavama isticali kako ste uvjereni u pobjedu Hrvatske ukoliko je rezultat u egalu do 50. minute.

Da, ha-ha. To je nekakav zakon velikih brojeva. Svi su se već navikli da smo u ključnim trenucima uvijek iz takvih dvoboja izlazili kao pobjednici. Sad se malo okrenulo protiv nas. Protiv Španjolaca se puno toga događalo, radili smo dosta grešaka, skupilo se umora, malo i suci, koncentracija, sreća, sve se to okrenulo. Ali, što sad, to je sport.

Igrači su se dosta žalili na suce. Jesu li oni odigrali veliku ulogu?

Ma ne mogu reći da smo izgubili zbog sudaca, ali činjenica da su igrači bili iznervirani. Bilo je dosta čudnih odluka, baš mi se činilo da nisu dorasli važnosti utakmice. Mislim da reprezentacije kakve su Hrvatska i Španjolska moraju suditi najbolji suci!

Balić smatra da takav tretman traje već deset godina.

Činjenica je da je naša igra uvijek na granici isključenja. Igramo takvu ofenzivnu obranu, dosta smo agresivni i ako u takvoj igri malo zakasniš, vrlo lako dobiješ dvije minute. Mi smo utakmicu realno mogli dobiti i s ovakvim suđenjem.

Sad nas čekaju Francuzi. Zadnjih godina s njima nikako na zelenu granu. Jesmo li dobili kompleks od Francuske?

Sigurno da su nam u zadnjih nekoliko godina dali po repu. Napravili su posao u posljednje četiri godine koji nikada nitko nije napravio i s razlogom ih se svi pribojavaju. Međutim sada imamo šansu jer ovo prvenstvo uopće ne liče na sebe, samopouzdanje im je na nuli, ne mogu složiti tri pasa među sobom. U njihovu se ekipu uvukla nervoza i totalno su raštimani. No, moram priznati, oni su po meni i dalje glavni favoriti prvenstva samo zato jer su Francuzi. Uvjerio sam se da su uvijek puni snage i stvarno su prave životinje.

Mislite da imamo recept za Karabatića, Abaloa, Narcisa i ostalo Onestino društvo?

Eh, mislim da će to danas biti klasična tučnjava. I ovako se baš ne volimo, a danas je ulog veći ne go ikad jer tko izgubi pozdravlja se od polufinala. Po mome mišljenju tko dobije ovu utakmice, on će i osvojiti prvenstvo.

22. siječnja: Hrvatska - Španjolska (22:24) 24. siječnja: Hrvatska - Francuska 25. siječnja: Hrvatska - Mađarska

Redoslijed: 1. Španjolska 7, 2. Hrvatska 4, 3. Mađarska 3, 4. Island 2, 5. Slovenija 2, 6. Francuska 2 .

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo