HRVATSKE RUKOMETAŠICE NE IGRAJU SAMO ZA POLUFINALE: / 'Donijet će nam puno stvari o kojima sad ne želim govoriti'

Image
Foto: Profimedia

Hrvatska je do sada na EP-u upisala četiri pobjede i poraz (Norveška), dok su Njemice zabilježile dvije pobjede, remi i poraz, večeras još igraju protiv Nizozemske, a potom u utorak s Hrvatskom

14.12.2020.
14:58
Profimedia
VOYO logo

Hrvatske rukometašice nalaze se korak do najvećeg uspjeha ženskog rukometa, plasmana u polufinale europskog prvenstva u Danskoj.

Za ulazak u polufinale borit će se u utorak u 18:15 sati protiv Njemačke, a Hrvatska s pobjedom sigurno ide dalje, ali može čak i s porazom. Naime, ako Njemačka večeras izgubi od Nizozemske ili odigra neriješeno, hrvatskim rukometašicama u utorak će biti dovoljan bod za polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako Njemačka pobjedi Nizozemsku izjednačit će se s Hrvatskom i u slučaju našeg remija odlučivat će gol razlika. Ako Nizozemska pobijedi Njemačku, a Njemačka nas, još uvijek možemo dalje, ali zatvara se krug od tri reprezentacije i važna će biti gol-razlika.

Ulazak u polufinale hrvatskim rukometašicama donosi borbu za medalje, ali i izravni plasman na Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sljedeće godine na kojem naših djevojaka nije bilo od 2011. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne opterećujemo se'

"Ja to zovem četvrtfinale, utakmica koja može donijeti polufinale, koja može donijeti još neke stvari o kojima sad neću govoriti. Ne opterećujemo ni sebe ni cure s tim. Cure su svjesne što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica," kazao je izbornik Nenad Šoštarić dodavši: "Siguran sam da će dati sve svoje na teren."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šoštarić je istaknuo kako se radi o kvalitetnim suparnicama.

"Njemice imaju sjajnu golmanicu, u obrani su dosta visoke, a u napadu su individualno bazirane prema kontrama. Sam napad ipak, svodi se na vanjske igračice i njihova križanja, kao i dva vrhunska pivota koja imaju," istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je do sada na EP-u upisala četiri pobjede i poraz (Norveška), dok su Njemice zabilježile dvije pobjede, remi i poraz, večeras još igraju protiv Nizozemske, a potom u utorak s Hrvatskom.

Tri dana predaha dobro su došla hrvatskoj reprezentaciji. Djevojke su napokon imale malo vremena za sebe, odmor, ali i detaljno studiranje suparnica. Ako nekog dobro poznaje na ovom Europskom prvenstvu, onda hrvatska reprezentacija zna Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HRVATSKE RUKOMETAŠICE IGRAJU 'UTAKMICU GENERACIJE': /

Evo što im treba za prolaz u polufinale i tko ih tamo može dočekati

Image
HRVATSKE RUKOMETAŠICE IGRAJU 'UTAKMICU GENERACIJE': /

Evo što im treba za prolaz u polufinale i tko ih tamo može dočekati

Negativan skor s Njemicama

U posljednjih godinu dana igrale su s njima četiri puta, Njemačka je slavila dva puta, a sva susreta su završila bez pobjednika.

U lipnju 2019. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Koprivnici je bilo 24:24. Uzvrat je pripao Njemicama sa 25:21 i one su otišle u Japan. U listopadu te iste godine igrale su dva prijateljska susreta. U zagrebačkoj Areni, bez igračica Podravke, bilo je 21-21. Pred 10.000 gledatelja u Hanoveru Njemačka je slavila 32:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz tog sastava Njemačke, čak je deset igračica u Koldingu. Vratarski dvojac je odličan. Posebno Dina Eckerle koja je članica Metza zajedno s našom Ivanom Kapitanović. Isabelle Roch pak, smo vidjeli ove sezone u Ligi prvakinja protiv Podravke jer je članica Borussije Dortmund kad je u međusobnom susretu upisala deset obrana i odnijela bodove iz Koprivnice.

Na vanjskim pozicijama Njemačka ima nominalno svoju prvu zvijezdu, 22-godišnju Emily Bolk, igračicu s maksimalnim ovlastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ispred nas je zadnja utakmica u drugom krugu. Trebamo dati maksimum od sebe, pobijediti. Počele smo se pripremati, analiziramo ih, mislim da će nam obrana biti vrlo važna, i u napadu se moramo kretati. Imaju jako visoku obranu gdje ćemo morati napadati prostor i stvarati situacije za vanjske igračice i za nas pivote, ali mislim da je obrana presudna," naglasila je Ana Debelić.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo