HRVATSKA U EGIPTU DOBIVA VELIKO POJAČANJE: / Červar povukao potez koji su svi s nestrpljenjem čekali

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Utakmicu Bahreina i Hrvatske moći ćete pratiti u četvrtak od 18 sati u prijenosu uživo na RTL televiziji

20.1.2021.
18:27
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija nastavlja natjecanje na 27. Svjetskom prvenstvu u Egiptu, susretima drugog kruga. Novu skupinu uz Hrvatsku, Katar i Japan, čine još Danska, Argentina i Bahrein. Bahrein je prvi hrvatski suparnik u Cairo Stadium dvorani, najvećem objektu ovog svjetskog prvenstva koje može primiti čak 16 900 gledatelja. Na žalost svih, tribine će biti prazne.

U sastav Hrvatske prvi put na ovom SP-u ulazi Igor Karačić. dok će iz sastava izlaći Janko Kević. Reprezentaciji će se u večernjim satima priključiti Matej Hrstić koji je na širem popisu igrača za Svjetsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bahreinu je ovo četvrti nastup na svjetskim prvenstvima. Prvi put među svjetskom elitom pojavili su se u Švedskoj 2011. godine kad su osvojili 23. mjesto. Svjetsku smotru u Kataru 2015. godine su propustili premda su izborili nastup zbog loših odnosa s tom zemljom. Dvije godine kasnije ponovno su bili 23., a najbolji plasman za sada im je onaj iz Njemačke i Danske 2019. godine kad su osvojili 20. mjesto. Tu su i ostvarili prvu pobjedu na svjetskim prvenstvima i to protiv Japana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SLOVENIJA JE UVJERLJIVO SLAVILA PROTIV SJEVERNE MAKEDONIJE: /

Evo što to znači za Hrvatsku

Image
SLOVENIJA JE UVJERLJIVO SLAVILA PROTIV SJEVERNE MAKEDONIJE: /

Evo što to znači za Hrvatsku

Iskusna momčad koja je dugo na okupu

Dobre poznavatelje rukometane treba posebno podsjećati da su na tom Prvenstvu bili s Hrvatskom u skupini i izgubili 32:20. Inače, naša reprezentacija igrala je protiv Bahreina još samo jedanput osim toga susreta. Bilo je to na olimpijskim kvalifikacijama za Rio de Janeiro 2016. godine u danskom Herningu. Hrvatska je slavila 33:22.

S azijskih prvenstava imaju pet medalja. Četiri srebra (2010.,2014.,2016.,2018.) i jednu broncu 1995. godine. Ipak najveći uspjeh im je vjerojatno prolazak na Olimpijske igre u Tokio ove godine. Naime, na kvalifikacijama koje su održane u Dohi sredinom listopada prošle godine u polufinalu su pobijedili domaćina Katar 28:26, a u finalu Koreju 34:29 i tako po prvi put osigurali nastup na tom natjecanju. I slavili su ga, kao da su postali svjetski prvaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o dosta iskusnoj ekipi koja je dugo na okupu. Čak sedam igrača ima više od 150 nastupa za reprezentaciju. Rekorder je 33-godišnji srednji vanjski Husain Al-Sayyad koji ima vjerovali ili ne 450 nastupa i 950 postignutih pogodaka za reprezentaciju. Vratar Mohamad Abdulhasan ima 250 utakmica u nogama, desni vanjski Mohamed Ahmed 180 itd,itd… Taktički i tehnički jako su napredovali, što i nije čudo jer ih već nekoliko godina vode europski stručnjaci. Trenutačno im je na klupi Islanđanin Johan Halidor Sigfusson, koji je uskočio u tu ulogu prošli mjesec nakon odlaska Nijemca Michaela Rotha. Razlog je bio COVID-19 jer je želio biti uz obitelj u Njemačkoj. Odmah nakon Svjetskog prvenstva Halidor Sigfusson vraća se doma i preuzima svoj bivši klub Sefoss. U Tokiju bi Bahrein trebao voditi Aron Kristijansson koji je s tom ekipom i izborio nastup na Olimpijskim igrama. On je inače paralelno bio i trener islandskog Haukara, a kako je zbog pandemije korona virusa praktički bilo nemoguće stalno putovati i duže se zadržati na dva mjesta, reprezentaciju je prepustio svom mlađem sunarodnjaku. Inače, sadašnji izbornik nije potpuni stranac u Bahreinu jer je već ranije vodio kadetsku i juniorsku reprezentaciju te zemlje te tijesno surađivao s Aronom Kristjanssonom.

Inače, Bahrein je u Egiptu najprije poražen od Danske 34:20, zatim Argentine 24:21, a u posljednjem kolu dobili su Kongo i zahvaljujući tome prošli dalje. Postigli su 75 pogodaka iz 128 udaraca, što je 59 posto. Vratari su im na 26 obrana, što je nešto više od 23 posto. Prvi strijelac je Husain Al – Sayyad s 12 pogodaka u tri nastupa. S visinom imaju problema. Ni jedan igrač nije viši od 190 centimetara. Ali su zato jako brzi na nogama. Ponekad malo previše zaigrani, jer žude za atrakcijom po cijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realno, oni ne bi trebali predstavljati nikakvu opasnost za Hrvatsku. Dapače, bit će to prilika da Lino Červar odmori dio udarnih snaga, prije svih Domagoja Duvnjaka.

Utakmicu Bahreina i Hrvatske moći ćete pratiti u četvrtak od 18 sati u prijenosu uživo na RTL televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo