HRVATSKA-KINA 39:13 / Superiorne Kraljice šoka potpuno izdominirale u ključnoj utakmici za prolazak skupine

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti na portalu Net.hr

3.12.2023.
14:23
Profimedia
VOYO logo

TIJEK MEČA

Hrvatska-Kina

39:13

Nije dobro krenula Hrvatska u prvom napadu, Ćamila Mićijević je pod pritiskom oduzimanja lopte šutirala u vratarku suparnica. Brzom tranzicijom igrale su obje ekipe u egalu od starta. Nakon dva isključenja u kineskim redovima u prvih deset minuta, Kraljice šoka su se uspjele odvojiti na 11:4, što je serija od 6:0. Tea Pijević je sjajnim obranama održavala visoku prednost.

U 16 minuta Kineskinje su postigle samo dva pogotka sredinom drugog dijela. Rasla je do kraja prvog dijela hrvatska prednost u Gothenburgu, a čudesna Pijević je skupila 10 obrana i u posljednjih 25 minuta prvog dijela dopustila samo tri pogotka protivnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog dijela promašile su naše predstavnice puno kontri, iako su nam Kineskinje poklanjale i priliku da odemo na još veću razliku. Letile su Hrvatice terenom, a suparnice nisu mogle doći do gola prvih sedam minuta. Kineskinje su srljale iz greške u grešku što se podiglo na čak 22 tehničke sredinom drugog dijela.

Nestvarno zvuči da su Kineskinje od pete do 50. minute utakmice zabile šamo šest zgoditaka. Dominarale su superiorne Kraljice šoka tijekom posljednih 10 minuta za velikih +26 na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NAJAVA

Kraljice šoka u petak su probile led na Svjetskom prvenstvu i izvukle jedan bod protiv Senegala (22-22), a danas ih u 15.30 sati čeka novi izazov, Kina. Sve utakmice hrvatskih reprezentativki pratite uživo na RTL Kockici i platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EKSKLUZIVNO /

Najveća zvijezda podignula glas i progovorila o situaciji koja je sve zasmetala: 'Ne možemo utjecati na neke stvari'

Image
EKSKLUZIVNO /

Najveća zvijezda podignula glas i progovorila o situaciji koja je sve zasmetala: 'Ne možemo utjecati na neke stvari'

Podsjetimo, Hrvatska se nalazi u skupini A sa Senegalom, Kinom i domaćinom Švedskom. Budući da su sa Senegalom već odigrale Kraljicama još ostaju Kina (danas u 15.30 sati) i Švedska, s kojom će igrati u utorak, 5. prosinca od 20.30 sati.

Na 26. izdanju Svjetskog prvenstva u organizaciji Međunarodne rukometne federacije tj. IHF-a, koje se održava u DanskojNorveškoj Švedskoj utakmice će za vas komentirati iskusan i stručan RTL-ov sportski komentator Filip Brkić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi trener ženske rukometne reprezentacije Ivica Obrvan i igračica Tina Barišić ističu kako je pobjeda protiv Kine imperativ.

"Moramo napraviti sve što možemo da pobijedimo Kinu što bi nas vratilo u život i usmjerilo naprijed. One dosta trče, mi imamo ekipu koja nije idealna u tom segmentu, pogotovo ako nas se traži da nešto mijenjamo. Naglasak će biti na brzoj tranziciji da sprječavamo njihove kontre i polukontre nadam se da ćemo to uspjeti", rekao je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj započeo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka

Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo