Hrvatska piše povijest! Francuzi nisu vjerovali!

Hrvatska je u transu! Golužini rukometaši su u Zaragozi izbacili moćnu Onestinu Francusku sa Svjetskog prvenstva i to već u četvrtfinalu!

23.1.2013.
18:33
VOYO logo

Hrvatski rukometaši igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj nakon što su u četvrtfinalu u Zaragozi pobijedili najvećeg rivala Francusku 30:23.

Branitelji naslova i aktualni olimpijski pobjednici, koji su posljednjih godina toliko puta spustili rampu Hrvatskoj, u srijedu su bili nemoćni protiv jake, moćne i razigrane momčadi Slavka Goluže. Poveli su Francuzi 2:0 i to je bilo sve što su imali. Ostali su bez šanse da postanu prva reprezentacija koja je triput zaredom osvajala svjetski naslov. Utakmica je za Hrvatsku počela na nevjerojatno loš način. Naime, nakon samo 47 sekundi igre, crveni karton dobio je Drago Vuković zbog nesmotrenog prekršaja na Xavieru Barachetu. Unatoč šoku, Golužini igrači nisu potonuli. Čak štoviše, vodstvo Francuza 2:0 su ekspresno pretvorili u svoju prednost 4:2, zahvaljujući ponajviše sjajnom Mirku Aliloviću, te više nijednom nisu dopustili olimpijskim pobjednicima da budu u plusu. Hrvatska je nekoliko puta u prvom poluvremenu imala i četiri pogotka prednosti, ali je u samoj završnici naša reprezentacija popustila i dopustila Francuzima da na odmor odu sa samo jednim golom minusa (13:12). http://www.youtube.com/embed/UvDOQO8Oo6M?rel=0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastavak je Golužina vrsta otvorila sjajno i pogocima Kopljara i fenomenalnog Duvnjaka otišla na 15:12. Iako su se Tricolori približili na 20:19, završnica je bila u hrvatskom ritmu. Pet minuta prije kraja naša je vrsta povela 26:21 i priči je bio kraj. Maestralni Domagoj Duvnjak zabio je devet golova, Zlatko Horvat dodao je pet, a po tri su zabili Ivan Čupić, Damir Bičanić i Igor Vori. Nevjerojatni Mirko Alilović skupio je 13 obrana. Cedric Sorhaindo bio je peterostruki strijelac za Francusku.

Podatak za povijest, krvnik Hrvatske Thierry Omeyer imao je deset obrana! Hrvatska će se za finale boriti u petak u Barceloni protiv europskog prvaka Danske, koja je bila bolja od Mađarske (28:26), uz deset pogodaka Hansa Lindberga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenija - Rusija 28-27 (14-13) Španjolska - Njemačka 28-24 (12-14) Hrvatska - Francuska 30-23 (13-12) Danska - Mađarska 28-26 (18-11)

Polufinala: petak, 26. siječanj: Španjolska - Slovenija (19.00) Hrvatska - Danska (21.30)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo