jasno i glasno / Hrvatska čeka imena suparnika na Euru, Goluža poručuje: 'Došlo je vrijeme za povratak u vrh'

Mirko Alilović i Slavko Goluža odrađuju dio posla za budućnost reprezentacije

26.6.2019.
20:00
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija za dva dana doznati će suparnike na Europskom prvenstvu iduće godine. O šansama na Euru govorili su nekad prvi vratar Mirko Alilović, te bivši izbornik Slavko Goluža koji su najavili vratarski Kamp u Omišu. 

Dok hrvatski reprezentativci s nestrpljenjem čekaju petak kada će doznati protivnike na Euru 2020., Mirko Alilović i Slavko Goluža odrađuju dio posla za budućnost reprezentacije. Svoja znanja i iskustva prenosit će mladim vratarima na kampu u Omišu jer će nakon Marina Šege Hrvatska trebati nove sigurne ruke među vratnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Njemačkoj je branio fantastično, šteta što se to nije iskoristilo za, ajmo reć, par stepenica više, ali ima vremene, bit će još šanse. Stvarno, mogu reći da smo odradili super sezonu, super smo se slagali", kaže Mirko Alilović, bivši prvi vratar Hrvatske.

Prva šansa već u siječnju. Hrvatska će u petak u Beču doznati kako će izgledati put na Euru, a bivši izbornik Slavko Goluža, još pod dojmom Svjetskog prvenstva, vjeruje da je došlo vrijeme za povratak u vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je najvažnije kontinuitet je tu i ja se toplo nadam da bi uskoro ono što nam je falilo, ono što mi kažemo, jedna lopta ili jedna obrana da već na narednom takmičenju dođe", ističeSlavko Goluža, bivši izbornik Hrvatske.

Ali za uspjeh se ne može osloniti isključivo na sreću. Hrvatska je u Njemačkoj i Danskoj imala dosta problema na vanjskoj liniji. Mamić se vratio nakon ozljede, Cindrić se upravo na prvenstvu ozlijedio, a Stepančić u PSG-u skupio više minute u obrani nego u napadu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno pojedini igrači nemaju minutažu koju bi mi priželjkivali da igraju u svojim klubovima međutim momci su odlučili da promijene sredine i nadam se da će i Luka sada u Szegedu dobiti puno veću minutažu i Marko u Leipzigu", tvrdi Goluža.

"Na Euro trebamo doći kompletni i zdravi i bez ikakvih ozljeda što se nije dogodilo već duže vrijeme. Zadnji primjer je Cindra koji je bio naš ključan igrač u Hrvatskoj i prvenstvo prije pa na kraju se ozljedio. Malo faktor sreće, malo faktor nečeg drugog, ono nešto nam treba da napokon to klikne i da napokon to bude jedan veliki rezultat u rukometu", dodaje Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednju medalju Hrvatska pamti iz Poljske. 2016. bila je to bronca, a kako će izgledati put do Stokholma iduće godine - Hrvatska će doznati u petak.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo