Hrvati vikali Vukovar, policija spriječila kaos

Hrvatski navijači u beogradskoj Areni su prije utakmice vikali Vukovar, Vukovar, a policija je spriječila probijanje srpskih huligana do njih.

27.1.2012.
11:30
VOYO logo

Oko dvjestotinjak hrvatskih navijača je uoči utakmice u beogradskoj Areni skandiralo "Vukovar, Vukovar!"

Zviždanje srpskih navijača na hrvatsku himnu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaći huligani su se pokušali probiti do njih, ali nisu uspjeli od brojnog osiguranja.

Pripadnici Bad Blue Boysa su prije susreta ispred dvorane čelnike Hrvatskog rukometnog saveza predvođene Zoranom Gopcem napali verbalno, ali i grudama snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bad Blue Boysi, koji su pristigli automobilima i u nekoliko kombija, vikali su: "Izdajniče, sram te bilo". Smatraju, naime, da je Gobac kriv zbog vraćanja navijačkih autobusa s granice.

"Hrvatska policija se odvratno ponašala prema nama, za razliku od srpske. Hrvati su instruirali to da se ljudi s kartama vraćaju sa granice", rekao je ispred beogradske Arene jedan od navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, hrvatska i srpska policija su u jednom trenutku ipak odlučile zabraniti odlazak organiziranim navijačkim skupinama u Beograd iako su svi navijači imali karte za susret Hrvatske i Srbije.

Prema službenim podacima hrvatske policije s graničnih prijelaza vraćeno je 420 navijača pristiglih u osam autobusa i dva kombija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boysi, Torcida i Armada koji su ostali na granici, bijesni su odlučili otići zajedno u Vukovar gdje je organizirano gledanje utakmice. No, policija to nije dopustila nego je odlučila ispratiti ih sve kući.

Jedan srpski medij objavio je informaciju da su se pripadnici BBB-a i Torcide međusobno potukli kod Slavonskog Broda, no iz redova navijača Dinama su demantirali bilo kakav fizički sukob s rivalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijačke autobuse i kombije hrvatski su policajci pratili do granice Bajakovo, gdje je njihovu zaštitu preuzimala srpska policija. Već prije samog polaska, policija je pretresla sve navijače, svi su pojedinačno fotografirani i snimljeni kamerom.

"Ne očekujemo veće probleme. Osiguranje utakmice je toliko da se tu teško može dogoditi bilo kakav incident. Svi imamo ulaznice, kupili smo ih preko interneta“, istaknuo je jedan navijač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ide nas četrdesetak. Bili smo i u Novom Sadu protiv Španjolske. Zapalili su nam kombi i auto. Napravili su nam od Audija 3 Audi 2, ali ne damo se", našalio se jedan pripadnik vinkovačkih Ultrasa.

Ivica iz Vukovara održao je obećanje i unatoč upozorenjima uputio se na utakmicu u Beograd kako bi gledao polufinalnu utakmicu između njih Srbije i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problem je bio samo prijevoz. Poslije svega nisam htio putovati svojim automobilom da ga ne razbiju. Prijatelji su me prevezli do Šida odakle sam unajmljenim prijevozom krenuo za Beograd. Krenuo sam u civilu, ali ispod odjeće imam i dres hrvatske reprezentacije. Vidjet ću kako će sve biti organizirano u Areni i, ako bude i bilo i najmanje šanse, svakako da ću ga onda i pokazati. Nemam kartu, ali ću je valjda nekako nabaviti", rekao je Vukovarac koji je otputovao u Beograd i državnu granicu na graničnom prijelazu Tovarnik – Šid prošao bez ikakvih problema. Iz Beograda se javio SMS-om u kojem navodi da je put prošao u redu i bez problema.

"Stigao sam u Beograd. Sve je OK osim što je sve prepuno policije. Kako će biti večeras, vidjet ćemo. U svakom slučaju vjerujemo u pobjedu", piše u SMS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi su na granicu sa Srbijom stigli jedan dio Torcidaša, i to u dva autobusa. Kako se doznaje, srpska policija nije pustila one navijače koji nisu imali ulaznicu za utakmicu.

Jedan autobus iz Zagreba vraćen je s granice Hrvatske i Srbije, a puštena su tri iz Hrvatske te jedan autobus iz BiH, u kojima su oni koji imaju ulaznice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu imali ulaznice, a njih 14 bilo je u vidno alkoholiziranom stanju i odlučio sam da vratimo autobus", rekao je Nenad Banović, načelnik uprave granične policije Srbije.

U Beogradu je od ranog jutra policija u stanju pripravnosti. Nekoliko tisuća plavaca patrolira ulicama, a u blizini Arene započelo je legitimiranje svih sumnjivih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Činjenica da će u Beogradu tijekom dana patrolirati nekoliko tisuća policajaca dovoljno govori da su organizatori nakon nereda u Novom Sadu ozbiljno shvatili situaciju. Spominje se brojka od čak 5.000.

Za sve navijače vrijede stroga pravila. Od navijačkih rekvizita u Arenu će biti dopušteno unijeti samo zastave s nacionalnim obilježjima, a transparenti bilo kakve vrste su zabranjeni. Za hrvatske navijače bit će osiguran poseban parking koji će čuvati nekoliko stotina redarstvenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori najavljuju da će u Areni za vrijeme utakmice biti i državni tužitelj i sudac, koji će, ukoliko netko od navijača bude izazvao incident, odmah procesuirati izgrednike. Iz policije mole i apeliraju za fer i civilizirano ponašanje.

"Sve navijače koji nemaju ulaznice za utakmicu Srbije i Hrvatske molio bih da se bespotrebno ne zadržavaju u blizini dvorane. Sve one koji imaju ulaznice zamolio bih da na vrijeme dođu u Arenu jer će kontrole na ulazu biti rigoroznije nego što je to uobičajeno", poručio je Nikola Pupovac, pomoćnik načelnika policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo