ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE / Horvat nakon lude partije Hrvatske i velikog preokreta protiv Islanda: 'Znate li zašto naši vratari imaju toliko problema na Euru'?

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon utakmice svoje je dojmove za RTL podijelio i Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske

24.1.2022.
17:04
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je ludu utakmicu protiv Islanda u drugoj fazi Eura. Hrvatska je svladala Island s 23:22, ali pobjeda joj ne igra previše jer više nema šanse se za polufinale, no gledali smo jednu dinamičnu utakmicu punu preokreta, lijepih golova i solidne igre u kojoj je Hrvatska poprilično dobro izgledala.

Hrvatska je prvo gubila s golemim zaostatkom, zatim je u drugom dijelu otišla na pet razlike da bi na kraju Island opet poveo, ali je Hrvatska na koncu ipak preokrenula golom u zadnjim sekundama utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice svoje je dojmove za RTL podijelio i Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske.

"Možemo se veselit pobijedili smo u jednoj velikoj utakmici, ranjene dvije ekipe, ali probavali smo svašta. Iščupali smo se nakon prvog poluvremena i s tim sedam na šestu uspjeli slaviti", rekao je Horvat i zatim objasnio što se dogodilo u prvom poluvremenu kada nismo izgledali najbolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je u početku na prvom dijelu, napad nije štimao, ostavio je traga deset dana hotelske sobe Cindrića i Marića i to se vidi. Teško su igrali, Cindriću je bilo jako teško igrati. U napadu smo uspjeli s tim sedam na šest, obranu s 5-1 i 6-0, uzeli smo i Srnu zbog toga u sastav. Mislim da smo pokazali srce i karakter", rekao je izbornik.

Zašto su vratari zakazali na Euru?

Zašto Hrvatska upada u takozvane crne rupe?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dolazi do umora i moramo ući u rotacije, ovi što nisu u udarnoj postavi nisu ni uigrani i onda kad na to dodamo ove dodatne rotacije uđemo u problem i nesigurnost. Drago mi je da smo uspjeli okrenuti utakmicu i što je baš Gadža zabio", rekao je Horvat.

Protiv Islanda smo po prvi put imali raspoložene vratare, što se događalo s njima u prošlim utakmicama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratari su česti prozivani, a ja ću ih zaštititi i svaki dan imaju drugačije igrače ispred sebe, teško im se adaptirati. Jedan digne ruke, jedan ti napravi faul, drugi ti skače u blok, treći pusti krila, a treba zatvorit i pustit vanjskog. Tih dogovora nema i tu bi imali koju obranu više i samopouzdanja".

[PROMO] Zavrti kolo besplatnih vrtnji na Arena casinu i preuzmi svoj poklon!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo