Ekskluzivno za RTL.hr / Halil Jaganjac nakon velike partije: 'Ove godine odlazim, ovo je najljepši mogući završetak'

Igrač Nexea i hrvatske rukometne reprezentacije bio je najbolji pojedinac na susretu s čak dvanaest pogodaka.

4.5.2022.
12:50
VOYO logo

Rukometaši Nexea porazili su danski GOG Håndbold i time izborili polufinale rukometne Europske lige! Nexe je branio prednost od pet golova razlike nakon pobjede od 27-22 u Našicama, a u Danskoj su uspješno obranili vodstvo.

Halil Jaganjac bio je najbolji strijelac susreta s čak dvanaest golova, a uzeo je samo šesnaest pokušaja. Imao je i dvije asistencije. S druge je strane bio najbolji Pytlick, koji je imao 11 pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu mi dopustili da se raspucam, mislim da sam u Našicama zabio devet, a znači ovdje još i više. Bilo je nekih šuteva koji neke dane neće ući, par puta mi je golman bio na lopti pa je ušlo," komentirao je Jaganjac ekskluzivno za RTL.hr.

"Bez obzira na te moje golove opet je ekipa zabila 37 golova. Svih tih 37 golova dovelo je do najvećeg rezultata u povijesti kluba. Biti dio toga, evo, ove godine odlazim i mislim da je ovo najljepši mogući završetak kojeg sam mogao poželjeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu išli na 'zihericu'

Našičani su već u prvoj minuti preuzeli kontrolu nad utakmicom i nakon tri minute imali dva pogotka prednosti. Prvih dvadeset minuta susreta prošlo je u dominaciji Nexea, a činilo se kako je sve sjelo na svoje mjesto u 21. minuti kada je Marin Jelinić zabio za plus četiri u ovoj utakmici i rezultat od 13-17.

Ipak, dobro je poznato kako se u sportu ne smije prerano slavili. GOG je u posljednjih deset minuta prvog poluvremena okrenuo četiri pogotka deficita u dva gola prednosti, ponajviše zahvaljujući Simonu Pytlicku koji je zabio četiri gola u tom nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku šansu za plus pet zaustavio im je Dominik Kuzmanović, koji je totalno okrenuo susret u korist Nexea, koji je ubrzo vratio vodstvo. Do kraja su se zabijali pogotci s obje strane. Susret je, ipak, završio neriješeno.

"Najgore je kad odeš sa stavom da si napravio nešto u prvoj utakmici, da imaš neki rezultat i onda to ideš čuvati. Onda glava stalno ide prema semaforu. Ovako igramo ono što znamo, najbolje što nas krasi cijele sezone. Lijep, brzi, rukomet," smatra Jaganjac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe u Final Fouru

Osim Nexea, Final Four EHF-ove Europske lige izborili su i rukometaši Magdeburga, Benfice i Wisle Plock. On će se održati 28. i 29. svibnja.

"Mislim da smo mi sada najopasniji jer smo apsolutno rasterećeni. Strašan podvig, mislim da nismo ni sami svjesni što smo napravili. Nismo došli do ovdje samo da kažemo da smo došli do ovdje,"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jaganjac je s preko 20 pogodaka u dvije utakmice protiv GOG-a potvrdio kako je itekako dorastao za najveće rukometne pozornice. Ipak, on kaže kako igra opušten i bez pritiska.

"Nema tu tereta, igram rasterećeno cijelu sezonu s maksimalnim povjerenjem od trenera, stručnog stožera, cijelog vodstva, predsjednika, od svih ovih igrača, svi vjeruju jedni u druge, pa tako i u mene. Jednostavno uživam, nasmijan sam konstantno na terenu," kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da smo mi sada najopasniji jer smo apsolutno rasterećeni. Napravili smo nešto što nikome do sada nije uspjelo, nijednoj generaciji Nexea, općenito u Hrvatskoj. Nismo sada došli do ovdje samo da bi došli do ovdje. Trebamo pokazati zašto smo tu, da smo zaslužili, svaku utakmicu baciti se na glavu, svima zagorčati život jer znam da mi to možemo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo