UDARAC PO DŽEPU / Hajduk prosuo bodove i više od deset tisuća eura: Stigle kazne klubovima za ovo kolo

Image
Foto: pixsell.hr

Osim Hajduka, kažnjeni su i navijači Dinama koji su vrijeđali člana uprave Krešimira Antolića

9.2.2023.
14:48
pixsell.hr
VOYO logo

Iza nas je 20. kolo HNL-a u kojem su tri prvoplasirane momčadi HNL-a ostale bez pobjede. Dinamo je remizirao protiv Slaven Belupa, Osijek je izgubio kod Lokomotive, a bolan poraz doživio je Hajduk na Poljudu izgubivši od mrskog rivala Rijeke 2-1.

Osim što je prosuo bodove, Hajduk je kažnjen i zbog ponašanja svojih navijača na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNK Hajduk kažnjen je jedinstvenom kaznom od 11.000 eura zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a, 5.700 eura) i diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a, 5.900 eura) domaćih navijača tijekom utakmice Hajduk - Rijeka. Domaća navijačka skupina Torcida, smještena na sjevernoj tribini stadiona, zapalila je od 27. do 30. minute dvije bljeskalice i petnaest baklji, od kojih je šest bačeno na prostor ispred iste tribine te od 69. do 71. minute zapalila oko trideset i pet baklji od kojih je oko trideset bačeno na prostor ispred iste tribine, a tri na teren za igru, zbog čega je došlo do prekida igre u trajanju od 60 sekundi. Torcida je od 17. do 19. minute uzvikivala: “Šugava Rijeko, smrdljivi grade, pobit ću pola tvoje Armade, šugava Rijeko puna si Srba, ne brini Rijeko ima još vrba“ - piše u priopćenju.

Hajduk će tako samo ove sezone isplatiti u blagajnu HNS-a 70.290 eura, što je 530 tisuća kn. Savez je oderao i Dinamo s 4000 eura zbog vrijeđanja člana uprave Krešimira Antolića. Tako će, paradoksalno, klub kojem je on na čelu platiti kaznu jer su ga navijači vrijeđali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GNK Dinamo kažnjen je s 4.000 eura zbog diskriminirajućeg skandiranja (čl. 88. DP HNS-a) gostujućih navijača tijekom utakmice Slaven Belupo - Dinamo. Gostujući navijači BBB, smješteni na gostujućem sektoru zapadne tribine, u 46. minuti skandirali su “Antoliću, Cigane“ - objasnili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo