Golužina Hrvatska ne može ni protiv Češke!

U prvoj utakmici Kupa nacija koji je u četvrtak započeo u Srbiji, hrvatski su rukometaši izgubili od Češke 33:31 (14:14).

4.11.2011.
0:13
VOYO logo

Prvu utakmicu naši su rukometaši igrali u Nišu, u kazaližnoj atmosferi bez ikakvog pritiska s tribina. U takvom ozračju Pakleni kao da su zaspali. Česi su od prve minute zaigrali odlučnije, a sredinom prvog poluvremena su i poveli te do kraja vodili s dva do tri gola razlike.

Hrvatska je djelovala neorganizirano i nezainteresirano, pogotovo u obrani. Umjesto Mirka Alilovića, koji je za ovaj turnir tražio i dobio poštedu, na golu je bio Venio Losert, a prije utakmice se na ozljedu požalio i Blaženko Lacković, pa ni on nije nastupio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česi predvođeni najboljim rukometašem svijeta, Filipom Jichom, iskoristili su sve slabosti Golužine momčadi, i sasvim drugačijim pristupom od Hrvata, puni željel za pobjedom, napravili iznenađenje. Čak i kada su se naši u drugom puta nekoliko puta vratili u egal, u igri bez obrane nisu imali šanse.

Nadajmo se da se prosipanje ugleda neće nastaviti, pogotovo jer je i sam izbornik Goluža prije početka turnira izrazio sumnje u sudjelovanju na Kupu nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda bi bilo bolje da nismo prihvatili sudjelovanje na turniru već da smo ostali u Hrvatskoj i odradili dobre sedmodnevne pripreme", rekao je Goluža.

Hrvatski rukometaši napravili su 11 tehničkih pogrešaka na utakmici. Predvodio ih je Domagoj Duvnjak s devet golova, koliko je za Češku zabio i Filip Jicha. U prvoj utakmici na turniru, Mađarska je pobijedila domaćina Srbiju s 32:25 (16:14). U subotu u 18 sati Srbija i Hrvatska, poraženi sastavi prvoga dana natjecanja, odmjerit će snage u beogradskom Pioniru od 18 sati. Posljednju utakmicu na turniru će Hrvatska odigrati u nedjelju protiv Mađarske u Vršcu. Podsjećamo, Europsko prvenstvo na rasporedu je u Srbiji od 17. do 29. siječnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo