sjajna sezona / Golužin Tatran hit je ovogodišnje SEHA lige: 'Uživam u Prešovu, a najviše sam naučio od Line Červara'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Slavko Goluža sjajno gura u slovačkoj SEHA ligi s Tatranom, a za službeni portal SEHA lige otkriva tajnu svog uspjeha

12.12.2018.
14:04
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Prije nešto više od dva tjedna Slavko Goluža je u slovačkom Prešovu u sklopu SEHA lige ugostio PPD Zagreb i zamrznuo ga na minus 11. Tatran je slavio s uvjerljivih 31:21 i nanio 'plinarcima' drugi poraz sezone. 

Njegov Tatran nalazi se na trećem mjestu SEHA lige, s tri boda manje od drugoplasiranog PPD Zagreba i jednakim brojem bodova kao četvrtoplasirani Nexe iz Našica. Klub bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije pozitivna je priča ovogodišnjeg natjecanja u SEHA ligi - zasad su u ozbiljnoj konkurenciji za Final Four i rijetko tko se nadao ovako dobrom skoru nakon polovice prvenstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U intervjuu za službenu stranicu SEHA lige, Goluža priča o svom uspjehu i dosadašnjem trenerskom putu. 

"Uvijek sam znao da ću jednog dana postati trener, i kao igrač sam puno razgovarao s trenerima, pomagao sam im, nerijetko sam mijenjao pozicije na terenu kako bih ispunio njihove želje i pomogao momčadi na najbolji način. Kolektiv mi je uvijek bio ispred svega, tako da nakon završetka karijere ni trenutka nisam razmišljao čime ću se idućime baviti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome kako je izabrao Tatran za svog poslodavca, Goluža kaže: 

"Izabrao sam Tatran jer sam vidio da je ovdje moguće postići veliki napredak, da su igrači spremni na velike stvari. Dobro guramo, pobjeđujemo brojne klubove koji su financijski moćniji od nas, ali imaju i bolje igrače. Mogu reći da mi je u zadnjih par mjeseci prekrasno u Prešovu", bez zadrške će Goluža. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako im ide sjajno, Slavko se suzdržava od obećanja o prolasku na Final Four.

"Želim da svaku utakmicu odigramo dobro, da se prikažemo u dobrom svjetlu. Hoćemo li pobijediti ne ovisi samo o nama, no mogu reći da su moje osobne ambicije vrlo visoke. Čim sam došao, dao sam igračima puno povjerenje, rekao sam da su spremni za velike stvari i da slušaju što im govorim, i hvala Bogu zasad idemo u pravom smjeru"."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O trenerskim uzorima Goluža ne dvoji - to je ime koje ga je dovelo do zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu 2003. godine. 

"Istaknuti ću čovjeka s kojim sam napravio najveće uspjehe u karijeri, kao i najveće uspjehe kad sam radio kao njegov pomoćnik. Lino Červar je sjajan trener i dan danas imam odličan odnos s njime", kaže Goluža. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključni za uspjeh, tvrdi Goluža, za njega su bili požrtvovnost i vjera u sebe: 

"Ključ je u tome da treba biti uporan, žrtvovati se i vjerovati u sebe, jer bez vjere se ništa ne događa. Svaki početak je bio težak, pa tako i moj, no mnogo sam žrtvovao i na kraju sam, hvala Bogu, uspio izgraditi svoje ime u svijetu rukometa"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo