Uoči novog susreta / Goluža se prisjetio sporne utakmice u Beogradu: 'Nisu nam dali da prođemo u finale'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U naredna četiri susreta Hrvatska nije imala problema sa Srbima, a ne bi ih trebalo biti ni večeras

11.4.2019.
10:40
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija pred novim je izazovom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine. U beogradskoj "Štark Areni" momčad Line Červara čeka neugodna utakmica protiv Srbije u kojoj obje momčadi imaju imperativ pobjede.

Doduše, Hrvatska u susret ulazi kao veliki favorit unatoč tome što praktički nećemo imati podršku s tribina u Beogradu. Iz kultnog, ali ne toliko velikog "Pionira" preselili su Srbi utamicu u skoro 20 tisuća mjesta veliku Arenu, a dijele se i besplatne ulaznice kako bi se stvorila paklena atmosfera u kojoj bi, bar se tako nadaju Srbi, trebala pasti hrvatska rukometna reprezentacija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao što se to dogodilo na Europskom prvenstvu 2012. godine kad nas je Srbija pobijedila u polufinalu.

"Ovo će biti sasvim drukčija utakmica od one u vrijeme kad sam ja bio izbornik, u polufinalu Europskog prvenstva 2012. godine. Onda je bila ogromna euforija u Beogradu. Ma i danas tvrdim da smo bili bolji, kvalitetniji, ali - nisu nam dali da prođemo u finale. Previše je tu detalja bilo da bi bili slučajni. Zaustavio bih se na tome jer ne volim komentirati suđenje, a ni inače nisam tip koji traži alibije", rekao je za 24sata Slavko Goluža koji je te godine bio izbornik hrvatske repreznetacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se sjetim tog prvenstva u Srbiji 2012. Griješio bih dušu kad bih rekao da nismo bili fantastično dočekani naprije u Vršcu pa u Novom Sadu. Ma ni kavu nam ljudi nisu dali platiti, niti jedna jedina ružna riječ, neka neugodnost.... Ma ništa. Ali onda smo otišli za Beograd na završni dio i sve se okrenulo", rekao je Goluža.

Hrvatskim reprezentativcima dodijelili su policijsku pratnju u Beogradu jer je napetost jednostavno bila prevelika. Srbi su prošli u finale gdje su izgubili od Danske, dok se Hrvatska morala zadovoljiti trećim mjestom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U naredna četiri susreta Hrvatska nije imala problema sa Srbima, a ne bi ih trebalo biti ni večeras. Srbi su u dva susreta kvalifikacija izgubili od Švicarske i remizirali protiv Belgije te očajnički traže tračak nade, nadajmo se, na krivom mjestu, jer je Hrvatska u "šarenim" sastavima bila bolja od obje reprezentacije.

Što će se izdogađati u Beogradu, možete pratiti od 17:30 uživo na RTL televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo